Με πλεόνασμα αυξημένο κατά περίπου 35-40% έναντι των προβλέψεων του ετήσιου προϋπολογισμού, παρά την πανδημία, «κλείνει» το 2020 για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), που αποτελεί τον Εθνικό Οργανισμό Διαπίστευσης της Ελλάδας και εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, το 2020 το ΕΣΥΔ, υπό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κούρταλη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Σπύρο Ποδάρα, κατάφερε:

-Να ανταποκριθεί κατά τον πλέον βέλτιστο τρόπο στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημική κρίση, μέσω της έκδοσης νέων οδηγιών για την διαπίστευση φορέων και εργαστηρίων και της άμεσης προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων για τηλεδιασκέψεις και απομακρυσμένες αξιολογήσεις.

Να είναι ένας από τους πρώτους στον κόσμο, Οργανισμούς Διαπίστευσης που συμμετέχει στο Carbon Offsetting and Reduction Scheme for International Aviation (CORSIA)Σύστημα αντιστάθμισης και μείωσης του άνθρακα για τη διεθνή αεροπορία.

Στο πλαίσιο της επέκτασής του διεθνώς ξεκίνησε συνεργασία με τον ιαπωνικό νηογνώμονα ClassNK για τη διαπίστευσή του, ενώ επελέγη, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού, για να διαπιστεύσει τυνησιακό φορέα πιστοποίησης προσώπων και μέσω αυτού θα εκπαιδευτεί και ο τυνησιακός φορέας διαπίστευσης ΤUNAC.

Επισημαίνεται ότι το ΕΣΥΔ έχει διαπιστεύσει 553 εργαστήρια και 110 φορείς στην Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο, Ιορδανία, Αλβανία, Ρωσία και Ρουμανία και παραρτήματα φορέων Κίνας, Κορέας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει:

«Με το κλείσιμο της χρονιάς ενημερώνουμε θεσμικά τον ελληνικό λαό για την πορεία των εποπτευομένων οργανισμών από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά το 2020, υπό τις νέες ηγεσίες που επελέγησαν μετά τις εκλογές του 2019. Ως προς τον ΕΣΥΔ, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Η πανδημία όχι μόνο δεν επηρέασε αρνητικά, αλλά χάρη στην καλή οργάνωση του οργανισμού, κατάφερε να βελτιώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα, να επεκτείνει τη διεθνή του δραστηριότητα και να εκλέξει ένα μέλος του σε μια σπουδαία ευρωπαϊκή θέση. Θερμά συγχαρητήρια, συνεχίζουμε το 2021 με μεγαλύτερη όρεξη».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!