Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Απόστολο Πάνα και κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατέθεσαν αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, σχετικά με την ενίσχυση που είναι αναγκαία και πρέπει άμεσα να καταβληθεί στους Έλληνες Ιχθυοκαλλιεργητές, με βάση και την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι, αν και ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας αποτελεί βασικό πυλώνα της εξαγωγικής μας δύναμης, δεν έχει λάβει καμμία κρατική ενίσχυση κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις της ιχθυοκαλλιέργειας βρίσκονται σε οικονομικό πλήγμα με κλειστές τις επιχειρήσεις HORECA (ξενοδοχεία, εστίαση) σε διεθνές επίπεδο και δυσκολίες στις εξαγωγές.

Επιπλέον επισημαίνουν ότι παρόλο που η Ε.Ε. έχει λάβει εγκαίρως τις απαραίτητες αποφάσεις για τη δυνατότητα χορήγησης αποζημιώσεων στις μονάδες υδατοκαλλιέργειας, στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Ε.Π.ΑΛ.Θ. 2014-2020, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμμία ενέργεια για τη χορήγηση των κρατικών ενισχύσεων στους δικαιούχους, αλλά άγνωστη παραμένει και η τύχη της προκήρυξης για τη καταβολή Ενωσιακών Ενισχύσεων.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θέλοντας να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που παρουσιάζουν αναλυτικά στην επιστολή τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών, που είναι προβλήματα όλων των ιχθυοκαλλιεργητών, καθώς η ενίσχυσή τους αφορά στην επιβίωσή τους, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους το θέμα και να τους ενημερώσουν για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!