“19 Φεβρουαρίου 1913 – 19 Φεβρουαρίου 2021…

Τί κι αν πέρασαν 108 χρόνια από την εκπόρθησή του;;;

Αυτό στέκει εκεί για να μας θυμίζει τους αγώνες των Ηπειρωτών, και όχι μόνο, για την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων. Η οποία και επετεύχθη μόλις «έπεσε» το συγκεκριμένο οχυρό, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στους θρύλους που το συνοδέυουν. Όλα καλά μέχρις εδώ, με τις αναφορές στο παρελθόν όπως αρμόζει στους ανθρώπους που δώσανε το αίμα τους για τις αξίες και τα ιδανικά. Δυστυχώς, το παρόν δεν θυμίζει… ή καλύτερα δεν θύμιζε τίποτε μέχρι και χθες. Και αναφέρομαι στον ιστό της σημαίας που είχε μείνει έρημος χωρίς την γαλανόλευκη στο πιο «δύσκολο» κομμάτι του Οχυρού, την «Σκύλλα» όπως έχει μείνει στην ιστορία για ευνόητους, μάλλον, λόγους.

Οι αρμόδιοι φορείς, λόγω του ότι φέτος λόγω πανδημίας δεν θα υπάρχει το καθιερωμένο φαγοπότι, αδιαφόρησαν για κάτι τόσο απλό αλλά διόλου ασήμαντο. Μία ελληνική σημαία στον ιστό του ιστορικού αυτού τόπου. Για να μην μακρηγορώ, η τάξη αποκαταστάθηκε χθες. Η σημαία τοποθετήθηκε στον ιστό της (βλέπετε φωτογραφίες) όπως της αρμόζει και ανεμίζει περήφανη σε πείσμα των καιρών και των… καιροσκόπων.

Από ανθρώπους νέους του χωριού, χωρίς αξιώματα και βαθμούς, χωρίς χαιρετούρες και τυμπανοκρουσίες αλλά με σεβασμό και αξίες που σπανίζουν στις μέρες μας. Χρόνια Πολλά και Πάντα Ελεύθεροι!

Μπιζάνι, Φεβρουαρίος 2021.

Δ. Κ.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!