Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων βρεθήκαμε σήμερα στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας μετά από αίτημα μας για τριμερή συνάντηση με την διοίκηση της επιχείρησης ΠΙΝΔΟΣ για την ανάκληση των καταχρηστικών απολύσεων, την εκδικητική απόλυση απεργού εργάτη , να καταγγείλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας με τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Στην συνάντηση η διοίκηση της επιχείρησης Πίνδος δεν προσήλθε ποτέ και την ανέβαλε για την επόμενη εβδομάδα.

Εδώ και ένα χρόνο, μέσα σε κατάσταση πανδημίας, με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας, έχουν ανασταλεί οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς ενώ με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση έλυσε τα χέρια των εργοδοτών στην καταγραφή του προγράμματος εργασίας των εργαζομένων και των σχέσεών τους.

Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στους χώρους δουλειάς μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία που γιγαντώνεται, και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι αγώνες, η πάλη και η οργάνωση των εργαζομένων δεν μπαίνουν στο γύψο. Δε θα βάλουμε φίμωτρο, δε θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την υγεία, την ζωή , τα δικαιώματα του λαού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!