Ένα σημαντικό βήμα για την δημιουργία του Ψηφιακού Πολιτιστικού Κέντρου του Αχέροντα αποτελεί η ολοκλήρωση της μελέτης χωροθέτησης που εκπόνησε ο Πολιτικός Μηχανικός Γιώργος Μήτσιος και χθες παραδόθηκε από τον Σύλλογο Φίλων του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα , στον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά. Παρόντες στην παράδοση ήταν ο Πρόεδρος Σπύρος Ράπτης, ο Ταμίας Θωμάς Χρήστου, η Γραμματέας Δανάη Οικονομίδη και ο Κοσμήτορας Λάζαρος Θεοδοσιάδη, ενώ ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τον κ. Ζαχαριά η οποία δημιουργεί αίσθημα αισιοδοξίας για την πορεία της προσπάθειας και την επίτευξη του στόχου. Ο Δήμαρχος Πάργας δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση για την γρήγορη διεκπεραίωση των αποφάσεων που αφορούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τον παραπέρα συντονισμό των ενεργειών.
Επίσης τέθηκαν και θέματα περαιτέρω δράσεων που αφορούν στην προεργασία από μέρους του συλλόγου μας όπως ανασκαφικές εργασίες στην Αρχαία Πανδοσία και άλλες δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής .
Ο Σύλλογος εκφράζει επίσης τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Μήτσιο ο οποίος δεν έλαβε αμοιβή για την εκπόνηση της μελέτης, θέλοντας να συμβάλει και αυτός στις προσπάθειες για την δημιουργία του Ψηφιακού Πολιτιστικού Κέντρου του Αχέροντα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!