“Δυναμικό μήνυμα έστειλαν και από τα Γιάννενα οι φοιτητές που διαδήλωσαν μαζικά πίσω από τα πανό των ΦΣ Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και από κοινού με το εργατικό κέντρο και τα σωματεία της πόλης!!!

Και από τα Γιάννενα εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση των φοιτητών που βλέπουν ότι ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού) για να μπορέσουμε να γυρίσουμε στα αμφιθέατρα μας , τα εργαστήρια τις κλινικές πρακτικές, που τόσο καιρό έμειναν πίσω, αλλά αντίθετα θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε!!! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται.

Με τις σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις έσπασε ο αυταρχισμός που επιχείρησε να επιδείξει η Κυβέρνηση απέναντι στις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματά μας με τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων.

Στην αρχή της συγκέντρωσης ομιλία πραγματοποιήθηκε από τη Γκουζαλ Τουλιαγκανοβα, αντιπρόεδρος του ΦΣ ΒΕΤ η οποία και τόνισε «η υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφυπουργό Παιδείας, Αγγ. Συρίγο, επιβεβαιώνει και το τι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια και το πώς θέλει να «προστατέψει» την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, χτυπώντας τη συλλογική δράση των φοιτητών.

Όλοι εμείς που αγαπάμε την επιστήμη μας, θέλουμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στο αντικείμενό μας, να προσφέρουμε στην κοινωνία και την ανάπτυξη της έρευνας προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των ομίλων, πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, την οργάνωσή μας σε κάθε έτος και σχολή!! Δεν αφήνουμε κανένα οξυμένο πρόβλημα να πέσει κάτω, δεν ανεχόμαστε άλλο ένα «χαμένο» εξάμηνο, άλλη μια εξεταστική γεμάτη προβλήματα και φοιτητές αποκλεισμένους από μαθήματα!

Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη!»

Στο τέλος της συγκέντρωσης ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού με νέο πρόγραμμα πρωτοβουλιών σε κάθε έτος και σχολή προκειμένου να φτάσει παντού το μήνυμα της συλλογικής διεκδίκησης για να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια που έχουν Κυβερνήσεις- ΕΕ, για να κατακτήσουμε τη γνώση στο επιστημονικό μας αντικείμενο!!!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!