“Πιο επίκαιρη από ποτέ επανέρχεται η συζήτηση για την ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιόνια-Κακαβιά.

Η Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Ιωαννίνων μέσα στις συνθήκες ασφυξίας που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού στον τομέα των καυσίμων, ενώνει τη φωνή της με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές και τους φορείς για την άμεση ένταξη και υλοποίηση του έργου μέσα από το ταμείο ανάκαμψης, προς όφελος όλων των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Τα οφέλη του έργου για τη χώρα και την Ήπειρο σε επίπεδο μεταφορών θα είναι πολύ μεγάλα.Αρκεί μόνο να σημειώσουμε πως ο κλάδος των logistics συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας σχεδόν το 9,02% και εάν προσθέσουμε και τον οδικό τουρισμό που συμμετέχει στο 30% των αφίξεων, καταλαβαίνεται αμέσως ποια θα είναι η συνεισφορά της συγκεκριμένης διευρωπαϊκής οδικής σύνδεσης στο μέλλον για τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές και την περιοχή μας.

Είναι γεγονός πως η οικονομία της χώρας έχει κλονιστεί συθέμελα. H απαγόρευση των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό όσo και οι περιορισμένες μετακινήσεις με sms συντάραξαν και τον δικό μας κλάδο, με την πτώση στις πωλήσεις των καυσίμων να φτάνει το 70%. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας λοιπόν, απαιτούνται έργα υποδομής σαν κι αυτό.

Η Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Ιωαννίνων στέκεται αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ευελπιστεί ότι σύντομα η κομισιόν θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της διευρωπαϊκής αυτής οδικής σύνδεσης στο ταμείο ανάκαμψης.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!