Νέο κρούσμα αυταρχισμού στο Δήμο Ιωαννιτών, ηκλήση σε απολογία εργαζόμενων της καθαριότητας, με την κατηγορία ότι δεν δούλεψαν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Η κατηγορία αυτή είναι πέρα για πέρα ανυπόστατη με βάση το έγγραφο της υπηρεσίας καθαριότητας. Επιπλέον ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου. Η υπόθεση με χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζόμενων.

Η δημοτική αρχή, καλεί τους συναδέλφους σε απολογία ενώ τογραπτό πρόγραμμα της καθαριότητας για τη συγκεκριμένη μέρα δεν προέβλεπε πλήρη λειτουργία της υπηρεσίας. Προέβλεπε μόνο 2 απορριμματοφόρα για όλη την πόλη, στις 10:00πμ της Κυριακής. Για το πρόγραμμα έχει αποκλειστική ευθύνη η Δ/νση Καθαριότητας και κανείς άλλος. Οι συνάδελφοί μας, όμως δεν ήταν στα πληρώματα που με βάση το πρόγραμμα έπρεπε να δουλεύουν τη συγκεκριμένη μέρα, παρά το γεγονός ότι ζήτησαν να δουλέψουν ως προσωπικό ασφαλείας.

Η δημοτική αρχή -δήθεν στο όνομα της καθαριότητας της πόλης- προχωράει σε ένα ακόμα δείγμα αυταρχισμού με στόχο να καταργήσει οποιοδήποτε εργατικό δικαίωμα. Οι συνάδελφοί μας, το μέλος της διοίκησης του Σωματείου, όχι μόνο δεν είχαν υποχρέωση να δουλέψουν εκείνη την ημέρα αλλά πολύ σωστά περιφρούρησαν την απόφαση του Σωματείου που συμβάδιζε με τις γραπτές αποφάσεις της Διεύθυνσης. Με τέτοιες ενέργειες η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, για ακόμα μια φορά δίνει σήμα στην μεγάλη εργοδοσία της πόλης να συνεχίσει τις αυθαιρεσίες στους χώρους δουλειάς. Κινείται με το σκεπτικό του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θέλει να σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Που θέλει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα 10ωρη εργασία και μισθούς πείνας.

Η καθαριότητα της πόλης δεν αναβαθμίζεται με κλήσεις σε απολογία για ανυπόστατες κατηγορίες. Αναβαθμίζεται με προσλήψεις μονίμου προσωπικού που η Δημοτική Αρχή αρνείται πεισματικά να κάνει. Αναβαθμίζεται με σταθερά προγράμματα εργασίας που η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να βγάλει. Αναβαθμίζεται με σύγχρονο στόλο και όχι με τα μπαλώματα των διαφόρων προγραμμάτων ή αναθέσεις σε ιδιώτες με τιμές “κατόπιν απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής”.

Οι εργάτες που αδίκως κατηγορούνται, δουλεύουν τις περισσότερες φορές 6 μέρες την εβδομάδα για να βγουν τα προγράμματα, χωρίς ρεπό και άδειες. Χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και χωρίς την παροχή γάλακτος. Δουλεύουν δίπλα σε στρατιές συμβασιούχων που πρέπει να τους εκπαιδεύουν μόνοι τους σε μια επικίνδυνη δουλειά και μόλις μάθουν τη δουλειά και πλέον δεν κινδυνεύουν, απολύονται.

Πάει πολύ να καλούμε εργάτες σε απολογία !

Ενημερώνουμε ότι τέτοιες κλήσεις σε απολογία όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας βοηθούν να δείξουμε στους συναδέλφους μας τις πραγματικές προθέσεις της διοίκησης, που δεν είναι άλλες από την απαξίωση των εργαζομένων και κατ επέκταση της ίδιας της υπηρεσίας, την αύξηση της εκμετάλλευσης ώστε να περισσεύει χρήμα για τους ιδιώτες, με το λαό να πληρώνει «το μάρμαρο» μέσω των ανταποδοτικών τελών !

Καλούμε τη δημοτική αρχή να βάλει στο αρχείο την υπόθεση. Να μην διανοηθεί ότι θα γίνουν πειθαρχικές διώξεις σε συναδέλφους και ακόμα περισσότερο σε μέλη της Διοίκησης του Σωματείου επειδή περιφρουρούν τις αποφάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!