Αδιαμφισβήτητα, η πανδημία έφερε αλλαγές σε πολλούς τομείς και πτυχές τις καθημερινότητας, με τον τομέα των πληρωμών να μην μένει ανεπηρέαστος. Οι ανέπαφες συναλλαγές κέρδισαν ακόμα περισσότερο έδαφος, καθώς οι καταναλωτές αποζητούν περισσότερο από ποτέ, τρόπους να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους εύκολα και γρήγορα, χωρίς να αφήνουν την κάρτα από τα χέρια τους.  Πλέον όμως, μέσα από τις ψηφιακές πληρωμές μέσω mobile συσκευών, οι ανέπαφες συναλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμα πιο εύκολες, πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς.
Οι ψηφιακές πληρωμές μέσω mobile συσκευών, αποτελούν ουσιαστικά την εξέλιξη των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτα, με τη συναλλαγή να πραγματοποιείται μέσω smartphone ή smartwatch, συσκευών δηλαδή που διαθέτει κάθε καταναλωτής, χωρίς να χρειάζεται η χρήση της κάρτας.. Με τον τρόπο αυτό, οι συναλλαγές ολοκληρώνονται σε ακόμα μικρότερο χρόνο, με περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την αγοραστική εμπειρία.
Στις ψηφιακές συναλλαγές μέσω mobile συσκευών, οι πληρωμές γίνονται όπως ακριβώς με μία κάρτα ανέπαφων συναλλαγών. Το μόνο που έχει να κάνει ο καταναλωτής, είναι να πλησιάσει το smartphone ή το smartwatch του στο συμβατό POS. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο συσκευών γίνεται αυτοστιγμεί, μόνο που εν αντιθέσει με τις κάρτες, εδώ υπάρχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, καθώς η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται αυτόματα, είτε μέσω βιομετρικών χαρακτηριστικών, είτε με χρήση προσωπικού κωδικού πρόσβασης (PIN) στη συσκευή. Μέσα σε δευτερόλεπτα η πληρωμή έχει εγκριθεί και η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί γρήγορα, άνετα και με απόλυτη ασφάλεια.
Στην πράξη λοιπόν, ο καταναλωτής αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αφού πλέον μπορεί να πραγματοποιεί τις αγορές του μόνο με το smartphone ή το smartwatch του. Οι πληρωμές του γίνονται χωρίς επιπλέον κινήσεις και -το σημαντικότερο- δίχως να εκτίθενται το πορτοφόλι και το περιεχόμενό του σε μάτια τρίτων. Η δε εμπειρία των ανέπαφων συναλλαγών αναβαθμίζεται σημαντικά καθώς οι πληρωμές αυτοματοποιούνται και ολοκληρώνονται σε ακόμα μικρότερο χρόνο.
Η Mastercard αποτελώντας πρωτοπόρο στον κλάδο των πληρωμών, προσφέρει ήδη στους κατόχους καρτών της, τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την άνεση και την ασφάλεια των ψηφιακών συναλλαγών μέσω Apple Pay (για κάρτες των Alpha Bank, Viva και Edenred), Google Pay (για κάρτες της Viva) και ψηφιακών πορτοφολιών τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank) σε συσκευές Android. Η δε προσθήκη της κάρτας στο Wallet app για τις συσκευές Apple και την ανάλογη εφαρμογή για Android smartphones, δε θα μπορούσε να ήταν ευκολότερη καθώς ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Μεγαλύτερη ταχύτητα, μεγαλύτερη ασφάλεια, μεγαλύτερη ευκολία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις συναλλαγές του; Η Mastercard είναι εδώ και φέρνει τη νέα εποχή στις ψηφιακές συναλλαγές. Θα ακολουθήσετε;

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!