“Οι παλινωδίες στον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας συνεχίζονται !!!

Δυστυχώς, τα μέτρα και ο σχεδιασμός πρόληψης και ανάσχεσης της πανδημίας εκθέτουν για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία.
Ως γνωστόν, τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα σε σχολεία του νομού μας, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας πολλές σχολικές μονάδες και επιμέρους τμήματα. Κρούσμα εντοπίστηκε και σε εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Παραμυθιάς.
Από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Παραμυθιάς αλλά και ο Σύλλογος Γονέων είχαν απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνουν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές του σχολείου και να εκτιμηθεί ενδεχόμενη διασπορά. Είχε προταθεί μάλιστα από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να κληθεί το κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ έξω από το σχολείο ώστε μαζικά να γίνει έλεγχος.
Η απάντηση των αρμόδιων αρχών ήταν η γνωστή: «Η υπόθεση είναι ατομική». Μπείτε στην ιστοσελίδα και κάντε αίτηση ώστε να κλείσετε ραντεβού για « rapid test ». Οι εκπαιδευτικοί αλλά και το λοιπό προσωπικό του σχολείου (εργαζόμενες καθαριότητας) έπραξαν το αυτονόητο και μαζικά αιτήθηκαν τη διενέργεια test, άλλοι στην Παραμυθιά, άλλοι στα Γιάννενα, άλλοι στην Ηγουμενίτσα, ανάλογα με τον τόπο κατοικία τους. Και πράγματι από τη Δευτέρα το απόγευμα μέχρι και σήμερα σχεδόν οι μισοί έχουν προχωρήσει σε rapid test (τα οποία όλα μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά).”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!