Για ραγδαία μεταβολή του καιρού με κατάβαση «ψύχους τέρατος», από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά μοντέλα, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, εφιστώντας την προσοχή.

Την ίδια ώρα, για ραγδαία αλλαγή του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, όπου θα οδηγηθούμε σε αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα σε πόλεις, προειδοποιεί και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Η όλη αυτή εξέλιξη θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας οι οποίες θα συγκρουστούν βίαια με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την περιοχή της Μεσογείου με αποτέλεσμα να οργανωθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό στα νότια θαλάσσια τμήματα της Ιταλίας το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά θα φέρει τη βαρυχειμωνιά στη χώρα μας από το ερχόμενο Σάββατο και μετά. Παρατηρώντας κάποιος τους Μετεωρολογικούς χάρτες έτσι όπως διαμορφώνονται στον προγνωστικό ορίζοντα μπορεί να βρει κοινά σημεία ως προς την έναρξη τουλάχιστον του όλου φαινομένου με το ισχυρό κύμα ψύχους που απασχόλησε αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και τη χώρα μας τον Μάρτιο του 1987», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

H EMY ήδη στην πρόγνωση πολλών ημερών επισημαίνει ότι από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από το απόγευμα στα ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε πεδινές
περιοχές της Ηπείρου  και πιθανώς να είναι κατά τόπους πυκνές.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!