«Έχουμε μια απούσα κυβέρνηση από τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία. Έρευνες δείχνουν ότι οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών το επόμενο διάστημα θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές τις πανδημίας λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, σχεδόν το 30% των επιχειρήσεων δεν θα καταφέρουν να ξανά ανοίξουν και η κυβέρνηση είναι απούσα γιατί δεν θέλει να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Το Click Away, το οποίο με τόσο στόμφο διαφημίζει ο Υπουργός Ανάπτυξης, δεν λειτουργεί.», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Παράλληλα επισήμανε τις ευθύνες τις Κυβέρνησης, η οποία από την αρχή της Πανδημίας δεν κατάφερε να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους εμβολιασμούς, που πρέπει να γίνουν, αλλά από την άλλη δεν έχει κάνει τίποτα στη διαχείριση της πανδημίας, όπως να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ερωτώμενος σχετικά με την έναρξη των εμβολιασμών ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός θα μας οδηγήσει σε ένα πλαίσιο προστασίας από την πανδημία. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε, οι βουλευτές και οι αρχηγοί των κομμάτων πρέπει να δίνουν τον τόνο όσον αφορά της προσπάθεια της κοινότητας για προστασία από τον Κορωνοϊό και γι αυτό θεωρώ υπερβολική την κριτική στα Social Media για τον εμβολιασμό τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της Προέδρου της Δημοκρατίας.».

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας επισήμανε «Έχουμε μια απούσα κυβέρνηση. Αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο των επιχειρήσεων και δεν βοηθάει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εμείς από την αρχή της πανδημίας, από τον Μάρτη, ζητάμε μη επιστρεπτέα προκαταβολή σε επιχειρήσεις, να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα από το κράτος. Η κυβέρνηση έχει το απόθεμα των 37 δις που της άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει το ταμείο ανάκαμψης και δεν έχει τη δέσμευση για πλεονάσματα στον προϋπολογισμό για το 2020 και πιθανότατα και για το 2021, εκτός και αν έχει συμφωνήσει κάτι άλλο η κυβέρνηση Μητσοτάκη.».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!