Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών αποκαλύφθηκε σήμερα σε Αθήνα και Ηράκλειο. Η αστυνομία έχει φόρεσε χειροπέδες σε 7 άτομα, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που έφτασε στην Αθήνα από την Ολλανδία, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό την Κρήτη.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου μετέβησαν σε Αθήνα και Ηγουμενίτσα και έφεραν σε πέρας την υπόθεση, αφού γνώριζαν ότι μέσα στη νταλίκα που μετέφερε κρέατα από την Ολλανδία με προορισμό το Ηράκλειο υπήρχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Σε καλά κρυμμένα σημεία μέσα στη νταλίκα βρέθηκαν 25 κιλά χασίς άριστης ποιότητας και 3,6 κιλά κοκαΐνη.
Κατασχέθηκε η νταλίκα καθώς και ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα ταξί, στο Σκαραμαγκά, όπου είχαν δώσει ραντεβού τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Και τα τρία οχήματα μεταφέρθηκαν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας από τον Πειραιά στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής.
Εγκέφαλος της μεταφοράς των ναρκωτικών είναι ένας 51χρονος επιχειρηματίας από το Ηράκλειο, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση από μακριά και συνελήφθη στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, του δήμου Χερσονήσου.
Η αστυνομία έχει συλλάβει ένα 71χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας διεθνών μεταφορών με έδρα τη Βουλγαρία, ο οποίος μετέβη στο Σκαραμαγκά και παρέλαβε το παράνομο φορτίο που βρισκόταν στην νταλίκα με τα κρέατα από τον 50χρονο γιο του, που ήταν ο οδηγός της νταλίκας. Συνοδηγός του ήταν ένας 4Οχρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Οι δυο τους επέστρεψαν μέσω Ηγουμενίτσας στην Ελλάδα και από εκεί έφτασαν στην Αττική όπου συναντήθηκαν με τον 71χρονο και με δυο ακόμα άτομα υπήκοους Αλβανίας , 46 ετών και 44 ετών, που θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, γνωστοί στις αστυνομικές αρχές για εμπορία ναρκωτικών στην Αττική.
Οι δύο παραλήπτες πλήρωσαν τον 71χρονο το ποσό των 7000 ευρώ και λίγο πριν την επιβίβασή τους στο ταξί με το οποίο είχαν πάει στο ραντεβού και οδηγούσαν οι ίδιοι, έγινε η επέμβαση της αστυνομίας με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.
Στα σπίτια των συλληφθέντων στο Ηράκλειο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γρ. ακατέργαστη κάνναβη, 6 δενδρύλλια κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας, 24.000 ευρώ, αλλά και ένα πλήρες εργαστήριο εσωτερικής καλλιέργειας ινδικής κάνναβης που είχε ο 50χρονος από κοινού με την 46χρονη σύζυγό του, η οποία επίσης συνελήφθη.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας, οι δράστες θα αποκόμιζαν με την πώληση των ναρκωτικών από 260.000 ως 600.000 ευρώ.
Πίσω από την απόδραση Παλαιοκώστα και Ριτζάι ο ένας συλληφθείς
Ο 44χρονος από την Αλβανία είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από την ιδέα αλλά και την εκτέλεση της απόδρασης των Παλαιοκώστα – Ριτζάι το 2009 από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο 44χρονος ήταν αυτός που είχε απαγάγει τον πιλότο του ελικοπτέρου.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!