Την σταδιακή αλλά με αυστηρά μέτρα, επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα πρότεινε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για υψηλό ιικό φορτίο στην Αττική καθώς και σε άλλες πόλεις. Ωστόσο σημείωσε πως συμφωνεί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου υπό όρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη είπε πως «αν οι δείκτες που θα έχουμε μέχρι την Κυριακή είναι αυτοί που έχουμε μέχρι σήμερα, συμφωνώ με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αυξηθούν και τα τεστ για να υπάρχει έλεγχος όσον αφορά στους ασυμπτωματικούς και τη μετάδοση. Στη συνέχεια πρέπει να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα η Γ’Λυκείου».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επίσης σημείωσε πως εάν τηρηθούν τα μέτρα, δε θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά περιμέναμε μια μεγάλη αύξηση λόγω της κινητικότητας, όμως τα κρούσματα δεν ανέβηκαν, γιατί ο κόσμος πρόσεχε», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως αύριο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες να υποδεικνύει πως από τη Δευτέρα τα μαγαζιά θα εξυπηρετούν τους πελάτες είτε με τη μέθοδο του click away είτε με τη μέθοδο του click in shop.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!