Καθησυχαστική εμφανίζεται η δημοτική αρχή Ζηρού, μετά τα διαγνωσθέντα 18 θετικά δείγματα στον κορονοϊό προέκυψαν μετά από ελέγχους με τεστ ταχείας ανίχνευσης που διενεργήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και μεταναστών στη Φιλιππιάδα. Ήδη αποφασίστηκε αυστηρή καραντίνα στη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, ενώ σε εγρήγορση βρίσκεται ο τοπικός δήμος και συνιστά στους πολίτες να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.

Αρχικά θετικός, σε έλεγχο εντός της δομής, βρέθηκε μετανάστης, ο οποίος παρουσίαζε ήπια συμπτωματολογία και μετά την ανίχνευση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Στη συνέχεια διενεργήθηκαν 30 τεστ σε φιλοξενουμένους που αποτελούσαν στενές επαφές του πρώτου με αποτέλεσμα άλλα 17 να βρεθούν θετικά.

Η δομή, σύμφωνα με τον Διοικητή της Ιωάννη Γιαννούση, αναμένει και νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης, ώστε να ελεγχθεί το σύνολο του πληθυσμού. Πλέον η δομή που φιλοξενεί περίπου 500 πρόσφυγες παραμένει κλειστή, χωρίς δυνατότητα εισόδου και εξόδου, παρά μόνο του αναγκαίου προσωπικού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!