Η Εγνατία οδός είναι ένας αυτοκινητόδρομος που διασχίζει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα και καταλήγει στον συνοριακό σταθμό των Κήπων.Είναι ένας δρόμος ασφαλής που μείωσε κατά πολύ τις χρονικές και χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών.

Σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο και σε απόσταση μόλις 25 χλμ από/προς το Πέραμα Ιωαννίνων μέσω της Ε.Ο. Τρικάλων Ιωαννίνων/E92/ΕΟ6 βρίσκεται ο κόμβος της Εγνατίας οδού που οδηγεί στην περιοχή της Μπαλτούμας.

Ακριβώς σε εκείνο το σημείο του κόμβου και επί της Εγνατίας οδού θεωρώ ότι πρέπει να τοποθετηθεί μια ενημερωτική πινακίδα κατεύθυνσης η οποία θα πληροφορεί τους οδηγούς για την ύπαρξη μιας δεύτερης εξόδου που θα τους οδηγεί στο Πέραμα, στη Ζίτσα, στα Ζαγοροχώρια, στο Πωγώνι και στην Κόνιτσα. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι το ότι η έξοδος αυτή καταλήγει στη Β.Ι.Π.Ε, στο αεροδρόμιο, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα αλλά και στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Επιπρόσθετα, εξυπηρετεί πάμπολους κατοίκους και χωριά.

Η συγκεκριμένη πρόταση λαμβάνει υπόψη και το γεγονός πως είναι ένας δρόμος μοναδικής τουριστικής ομορφιάς που διέρχεται από την περιοχή του Δρίσκου Ιωαννίνων και από τον οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει τη μαγευτική θέα της λίμνη, του νησιού άλλα και της πόλης των Ιωαννίνων.

Τέλος, η χρήση αυτής της δεύτερης εξόδου θα συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση των αυτοκινήτων που κινούνται μέσω του Ε90/Α2 με προορισμό τις προαναφερθείσες περιοχές.

Στάθης Σιούτης
Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Δημοτικός Σύμβουλος

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!