Η δημοτική αρχή στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ιωαννιτών έτους 2021 και την εγγραφή των έργων προτείνει, μεταξύ άλλων, και το έργο με τίτλο: ”Ανακατασκευή Κτιρίου για Δημιουργία (Δια)πολιτισμικού Κέντρου στα Ιωάννινα”.

Η δημοτική αρχή επέλεξε να χωροθετήσει το (Δια)πολιτισμικό Κέντρο Ιωαννίνων στην ιδιοκτησία Ελένης Κανδηλά, επί της οδού Μιχαήλ Αγγέλου 45 στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Το Κέντρο θα λειτουργήσει ως χώρος διάδρασης ανάμεσα σε άτομα που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας, τους πρόσφυγες και τους δημότες των Ιωαννίνων, με πολλαπλές δράσεις διαπολιτισμικού διαλόγου. Η παράταξή μας ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 είναι σύμφωνη με την ανακατασκευή του κτιρίου αυτού καθώς και με κάθε άλλη ανακατασκευή ακινήτων κληροδοτημάτων προκειμένου να συντηρηθούν και αξιοποιηθούν ώστε να διατηρηθεί και αναδειχθεί η ιστορία και ο πολιτιστικός πλούτος του Δήμου μας.

Όμως, για το συγκεκριμένο ακίνητο η παράταξή μας διαφωνεί στη χρήση που προτείνει η δημοτική αρχή, λόγω ακαταλληλότητας της τοποθεσίας, αφού αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Στο ακίνητο Ελένης Κανδηλά, η παράταξή μας προτείνει και λόγω της γειτνίασης του συγκεκριμένου ακινήτου με το λαογραφικό μουσείο Κ. Φρόντζου, να χωροθετηθεί το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου, για το οποίο το 2007, η τότε δημοτική αρχή, είχε συμφωνήσει ως προς τη σκοπιμότητα της ίδρυσής του και είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την ορθολογική χωροθέτησή του, σε συνεργασία με την τότε διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σχετικές δηλώσεις στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=yXxUh_-Ko4s

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!