Ο καιρός μπορεί να μη προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στους παραγωγούς, οι ίδιοι όμως δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών που έφερε το παρατεταμένο lockdown στα προϊόντα τους. Όπως αναφέρουν τα κηπευτικά πωλούνται με μεγάλη δυσκολία και οι τιμές για τη ντομάτα (που παραδοσιακά τέτοια εποχή διατίθεται πάνω από 1 ευρώ) φέτος δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Οι παραγωγοί κηπευτικών της Πρέβεζας υπογραμμίζουν ότι ο κλάδος τους δεν βρέθηκε κάτω από “ομπρέλα” προστασίας με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομική καταστροφή και να μη γνωρίζουν τι θα συμβεί μέσα στην επόμενη σεζόν. Δύσκολες καταστάσεις βιώνουν και οι επαγγελματίες αλιείς της Πρέβεζας οι οποίοι “χτυπήθηκαν” και από τη πανδημία αλλά και από τον καιρό.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάνος Μπούκουρας μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας η παρατεταμένη καλοκαιρία του φθινοπώρου και οι δυνατοί νοτιάδες δυσκόλεψαν το ψάρεμα με αποτέλεσμα να είναι μειωμένη η ποσότητα αλλά και οι τιμές των αλιευμάτων. Όπως αναφέρει ο κ. Μπούκουρας η ενίσχυση που δόθηκε στον κλάδο αφενός δεν κάλυψε όλους τους αλιείς και αφετέρου δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες των αλιέων οι οποίοι παλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!