Μεγάλη διάκριση για την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία απέσπασε το χρυσό βραβείο (gold) στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2020 στην κατηγορία καινοτόμες δράσεις υποστήριξης της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, για το πρόγραμμα MeDInno, «Η καινοτομία στην υπηρεσία της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και των προϊόντων της».

Το MeDinno στηρίζει μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στους τομείς εκτροφής μηρυκαστικών και αγροδιατροφής και ιδιαίτερα τη μετακινούμενη κτηνοτροφία της Ηπείρου.

Το MeDinno υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Το έργο συντονίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία για την υλοποίησή του συνεργάζεται με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, την Ένωση Επαρχιών Απουλίας, τη Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών του Μπάρι, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια, και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο χώρες συνδυαστικά παράγουν το 53% του συνολικού αιγοπρόβειου κρέατος και το 28% του συνολικού κατσικίσιου γάλακτος στην ΕΕ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!