“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του σπουδαίου ιατρού Νίκου Ακριτίδη, που δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ιατρική κοινότητα της πόλης μας αλλά και ευρύτερα. Ο Νίκος Ακριτίδης διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Χατζηκώστα έως και τη συνταξιοδότησή του. Συνέβαλε καθοριστικά στο να αποτελεί η Παθολογική κλινική πόλο έλξης για τους νέους ιατρούς και την άρτια εκπαίδευσή τους, αλλά και να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όσους το χρειάζονταν, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα χρόνια προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν μιλούσαν για ένα άνθρωπο ευγενή, πράο, με βαθιά γνώση της επιστήμης της εσωτερικής παθολογίας, που πρόσφερε ακούραστα σε όποιον το είχε ανάγκη χωρίς εξαιρέσεις. Όλοι μιλούσαν για το μεγάλο δάσκαλο της Ιατρικής ο οποίος εκπαίδευσε και διαπαιδαγώγησε γενιές και γενιές νέων γιατρών- επιστημόνων, δίνοντας απλόχερα το χέρι ιδίως στον πιο αδύναμο, λέγοντας συχνά ότι η γνώση δεν είναι ιδιοκτησία κανενός…

Ο Νίκος Ακριτίδης ήταν ένας άνθρωπος ευρύτερα καλλιεργημένος, υπερασπιστής του δίκιου και των κοινωνικών αγώνων για όσους τον ήξεραν, στηλιτεύοντας με τον δικό του τρόπο τα κακώς κείμενα στο χώρο της υγείας. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!