Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου στην έκτακτη συνεδρίασή του την 14η Ιανουαρίου 2021 με θέμα: *Συζήτηση σχετικά με την προοπτική μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού των Ε.Λ.Τ.Α Παραμυθιάς*, ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, τις τοποθετήσεις των Δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Σουλίου, αποφάσισε και εξέδωσε το ακόλουθο κατά πλειοψηφία, σχετικό με το θέμα συζήτησης, ψήφισμα:

Με έκπληξη, απογοήτευση και απορία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΛΤΑ στη δημοτική κοινότητα της Μαρτυρικής Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου. Μια εξέλιξη η οποία στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού απαξιώνει έναν ολόκληρο Δήμο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία, στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού , απαξιώνει καταρχάς το ρόλο των δημόσιων ταχυδρομείων, καταργεί τον θεσμό των « καθολικών υπηρεσιών κοινής ωφελείας» και φυσικά έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους της περιφέρειας και της χώρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του στην προοπτική μείωσης του προσωπικού του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στη Παραμυθιά και κατ΄ επέκταση μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Επειδή η επικείμενη απόφαση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση του τοπικού διαμερίσματος αλλά και ολόκληρου του Δήμου που απαριθμεί 10.063 κατοίκους.

Επειδή η προοπτική της εξυπηρέτησης των δημοτών στην έδρα και σε όλες τις κοινότητες με μόλις έναν διανομέα, είναι αδύνατη,
Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα των κατοίκων μιας περιοχής που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Απαιτούμε να αποσυρθεί ο σχετικός νόμος και να ενδυναμωθεί ουσιαστικά ο ρόλος των Ελληνικών Δημοσίων Ταχυδρομείων ιδιαίτερα αναγκαίος, ειδικά για μια χώρα με έντονο ανάγλυφο, πολλά και μικρά νησιά, χωριά, δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές. Άλλωστε και ο δικός μας Δήμος που αριθμεί δεκάδες κατοικημένους τόπους είναι μια μικρογραφία της χώρας.
Δεν θα μπορούσαμε ν΄ αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι η βίαιη αυτή αναδιάρθρωση θα οδηγήσει στην ανεργία ή σε δυσμενή εργασιακή μεταβολή χιλιάδες εργαζόμενους. Επιπλέον χιλιάδες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα θα υποκατασταθούν από φθηνούς ευέλικτους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους που θα εργάζονται σε συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης ( πράγμα που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας λόγω lock-down).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, καλεί τη διοίκηση του οργανισμού να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο προσωπικό, εξυπηρετώντας τους κατοίκους του Δήμου και των υπηρεσιών που εδρεύουν σ αυτό .

Τέλος, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζομένους του καταστήματος της Παραμυθιάς η οποία μέσω των εκπροσώπων που μας κοινοποίησαν σχετική ανακοίνωση και μας γνωστοποίησαν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!