“Η βουλευτής Ιωαννίνων και αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε δήλωση της, για τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για παρέμβαση της Αστυνομίας, με αφορμή ειρηνικές κινητοποιήσεων φοιτητών εντός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρει τα εξής:

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Σύγκλητος και οι πρυτανικές αρχές του, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αρνούνται την επέμβαση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των φοιτητών που διαμαρτύρονται ειρηνικά ενάντια στο νόμο «Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης.

 

Ο μόνος τρόπος που γνωρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η αστυνομική επιβολή, τα χημικά, οι βίαιες προσαγωγές και οι συλλήψεις. Αποδείχτηκε πριν λίγες ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου όλες και όλοι είδαμε τις εικόνες ντροπής, της ωμής βίας και του αυταρχισμού των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε νέες και νέους που διαμαρτύρονται ενάντια στην υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Αντίθετα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων –παρά τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας και τις παραινέσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης– διαφωνεί «απόλυτα και προκαταβολικά», στέλνοντας μήνυμα πως η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι σε θέση να διαχειριστεί και να επιλύσει τα όποια προβλήματα με τους δικούς της τρόπους με υπευθυνότητα, ακαδημαϊκό ήθος και σεβασμό στη δημοκρατία.”

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!