Ο εμβολιασμός προχωράει ομαλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, διαβεβαιώνει, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δημήτρης Σκανδάλης και υπογραμμίζει πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί να γίνονται και από τα Κέντρα Υγείας, καθώς όπως είπε η πρώτη φάση του εμβολιασμού, εντός νοσοκομειακών μονάδων έγινε προκειμένου να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον και να ομαλοποιούνται τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου δημιουργήθηκε στο τμήμα της αιμοληψίας, ενώ με τη συνδρομή του Δήμου Πρέβεζας έγινε διαγράμμιση και οι πολίτες ακολουθώντας τη συγκεκριμένη γραμμή οδηγούνται στο χώρο του εμβολιαστικού κέντρου χωρίς να χρειάζεται να μπουν στο νοσοκομείο.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου επεσήμανε ότι το εμβολιαστικό κέντρο είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, καθημερινά γίνονται 48 εμβόλια, (ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι πάνω από 390), οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες, μέχρι σήμερα δεν έχει χαθεί καμία δόση και οι πολίτες κλείνουν το ραντεβού τους από την ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας, ή αν δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορούν πηγαίνουν στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ. Σύμφωνα με τον ίδιο με την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου είναι πλέον εφικτή η χρήση της έκτης δόσης από τα φιαλίδια του εμβολίου (αντί για τις 5 δόσεις) με αποτέλεσμα ο εμβολισμός να αυξάνεται κατά 20%. Οι ηλικιωμένοι προσέρχονται με ενθουσιασμό, ενώ όπως είπε ο κ. Σκανδάλης ένας 92χρονος ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα αφού ο χώρος του εμβολιασμού είναι κατάλληλα οργανωμένος.
Ο πολίτης δίνει τον κωδικό αριθμό ραντεβού ή το QR Code και ταυτότητα η διαβατήριο , στο προσωπικό του Κέντρου Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, σαρώνει το QR Code ή αναζητά με βάση τον κωδικό αριθμό το ραντεβού και αφού το επιβεβαιώνει στη συνέχεια, απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, μετά το εμβόλιο υπάρχει ένας μικρός χρόνος παραμονής τους στο χώρο του Νοσοκομείου ενώ ταυτόχρονα δίνεται και το ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!