Εξηγήσεις για την επιλογή της δημοτικής αρχής να αναθέσει για ακόμα 4 μήνες την αποκομιδή των απορριμμάτων στον ιδιώτη που και σήμερα συνεπικουρεί τις δημοτικές υπηρεσίες με απευθείας ανάθεση κι όχι μέσω διαγωνισμού, όπως η ίδια είχε υποσχεθεί το περασμένο καλοκαίρι, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Γιωτίτσας.

Το θέμα έρχεται αύριο στην οικονομική επιτροπή, ωστόσο η σοβαρότητά του έχρηζε άμεσων απαντήσεων και για το λόγο αυτό ο κ. Γιωτίτσας, ζήτησε να μάθει από που τεκμηριώνεται ότι το συμβατικό αντικείμενο του εργολάβου θα τελειώσει 15 μέρες νωρίτερα τη στιγμή που δεν είναι δυνατόν- με την πόλη να βρίσκεται σε καραντίνα για σχεδόν 3 μήνες- οι ποσότητες των απορριμμάτων να είναι περισσότερες από όσες είχαν προβλεφθεί.

Παράλληλα, θύμισε ότι η δημοτική αρχή διατυμπάνιζε πως δεν είναι υπέρμαχη των απευθείας αναθέσεων, ωστόσο κι ενώ ήξερε πότε η εργολαβία θα ολοκληρωνόταν, δεν ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 2021 την προκήρυξη του διαγωνισμού.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν προλάβατε, ενώ ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο η απόφασή σας είναι ζημιογόνα για τα συμφέροντα του δήμου, αφού η έκπτωση που υπάρχει είναι μόλις 5% και τιμή 51 ευρώ τον τόνο, την ώρα που στον τελευταίο διαγωνισμό της δικής μας δημοτικής αρχής για την αποκομιδή στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου, ήταν κοντά στο 30%, με τιμή ανά τόνο τα 30 ευρώ. Ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους», ανέφερε ο κ. Γιωτίτσας.

Η Σ. Μαρκούλα

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Σοφία Μαρκούλα, στη σύντομη παρέμβασή της, χαιρέτισε την τοποθέτηση της κ. Κωτσαντή ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για την πανδημία καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή στην κατεύθυνση ενημέρωσης και παροχής βοήθειας στους συνδημότες μας, κάνοντας λόγο για μια θετική αλλαγή πλεύσης.

Διαπιστώνω μια αλλαγή πλεύσης της δημοτικής αρχής σε πιο ενεργό συμμετοχή, στη λογική που κι εμείς είχαμε από καιρό προτείνει. Έστω και τώρα φαίνεται ότι γίνονται ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε η κ. Μαρκούλα, δηλώνοντας τέλος πως τόσο η ίδια όσο και τα μέλη της παράταξης είναι στη διάθεση του δήμου σε ότι τους ζητηθεί.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!