“Η επίσκεψη στα Γιάννενα του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κοτσιώπουλου, και οι συσκέψεις με Διοικητές νοσοκομείων και άλλους τοπικούς παράγοντες για μια ακόμα φορά άφησαν εκτός κάδρου όλες τις αιτίες των προβλημάτων που προκαλεί ο κορωνοΪός μη συνεισφέροντας κάτι το ουσιαστικό στην λύση του προβλήματος. Και πώς να συνεισφέρουν όταν βλέπουν ότι το σύστημα δεν πιέζεται αλλά δεν βλέπουν ότι το ΠΓΝΙ κινδυνεύει να γίνει νοσοκομείο μιας νόσου για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία και το Νοσοκομείο Γ. Χατζηκώστα «καμίας νόσου» μετά τα πολλαπλά και συνεχή κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό διάσπαρτο σε πολλές κλινικές.

Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι άρτιος και αλλαγή ή αναθεώρηση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των νοσοκομείων δεν προβλέπεται» αλλά δεν αναρωτήθηκε πως θα αντιμετωπισθούν οι πάσχοντες από άλλες νόσους, πως θα προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, πως θα επιστρέψουν οι φοιτητές ιατρικής στις κλινικές για την πρακτική τους άσκηση και εκπαίδευση. Το σχέδιο λοιπόν πρέπει να αλλάξει, για να μπορούν τα νοσοκομεία μας να λειτουργούν πλήρως και με ασφάλεια προσφέροντας ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες σε όλους, χρειάζονται:  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων που καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις.  Πλήρη λειτουργία των χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

 Επιτάχυνση του εμβολιαστικού έργου.

 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη του στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας .

 Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών αυτών στις μονάδες Υγείας και στους εργασιακούς χώρους.

 Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα και στοχευόμενα τεστ σύμφωνα με την επιστημονικά οργανωμένη επιδημιολογική επιτήρηση.

 Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας στο 7%.

 Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!