Τον Ιανουάριο πρόκειται να εμβολιαστούν 150.000 πολίτες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας, τον πρώτο μήνα του 2021 στην χώρας μας αναμένονται 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 150.000 πολίτες- δεδομένου ότι το εμβόλιο απαιτεί την χορήγηση δύο δόσεω.

Αναφερόμενος στο γιορτινό τραπέζι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι …«κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα». 

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά κάλεσε τους πολίτες νε είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Συνεχίζοντας μάλιστα ο κ. Πέτσας προανήγγειλε πιο αυστηρά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Σχολιάζοντας την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως πρόκειται για μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 επανέλαβε πως θα αρχίσει τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως «στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!