Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν έλαβαν μετά και τις ποινικές διώξεις που τους ασκήθηκαν τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε σε ευρεία επιχείρηση η Ασφάλεια Πρέβεζας. Η απολογία των μελών των οργανώσεων στον Ανακριτή σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται να γίνει σταδιακά από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρέβεζας. Σε ανακοίνωση της η…
αστυνομία αναφέρει μεταξύ άλλων:Εξαρθρώθηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δυο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν αντίστοιχα στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών, προς ανεύρεση αρχαιοτήτων. Μετά από ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου , στο Καναλλάκι και την Πάργα Πρέβεζας, στο Μεσολόγγι, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στον Πλάτανο Ημαθίας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και 51χρονος ημεδαπός, ηγετικό στέλεχος και των δύο ομάδων. Οι συλλήψεις των δραστών είναι αποτέλεσμα επιχείρησης, την οποία οργάνωσε και υλοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:
•ημεδαπό, ηλικίας 51 ετών, ηγετικό στέλεχος και των δύο οργανώσεων,
•πέντε ημεδαπούς (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 44, 43, 26 και 21 ετών και μία γυναίκα, ηλικίας 78 ετών) καθώς και μία 46χρονη υπήκοο Αλβανίας, στελέχη της πρώτης οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών,
•οκτώ ημεδαπούς άνδρες (ηλικίας 69, 62, 34, 40, 43, 37, 34 και 39 ετών), στελέχη της δεύτερης οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών.
Ο 51χρονος συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις, ενώ μέρος των κερδών που αποκομίζονταν από τη διακίνηση των ναρκωτικών, χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση των παράνομων ανασκαφών.Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης της Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων.Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, οχήματα και υπαίθριους χώρους, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κοκαΐνης, νομίσματα, λίθοι, εκρηκτική ύλη, οχήματα, χρηματικό ποσό και καραμπίνα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!