Ο πρώτος μεγάλος σταθμός στο φετινό καλοκαίρι 

Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι ξεκίνησε και ο πρώτος μεγάλος σταθμός για το φετινό καλοκαίρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησίαζει. Στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας, ενώ είναι αργία και για μέρος του ιδιωτικού τομέα. Φέτος πέφτει στις 8 Ιουνίου κι ενώ θα έχουν προηγηθεί σημαντικές μεταβολές στο πεδίο της…
άρσης μέτρων.

Από σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και συγκεκριμένα προς την ηπειρωτική Ελλάδα και προς την Κρήτη. Από σήμερα επανέρχονται σε κανονική συχνότητα και οι πτήσεις εσωτερικού.

Για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31ηΜαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς και για τους επιβάτες. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!