«Εγώ δεν θέλω να γίνω μάντης κακών και από τη φύση της δουλειάς μου θέλω να είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου κληθείς να σχολιάσει τα όσα λένε οι Εμπορικοί Σύλλογοι περί λουκέτων από τη στιγμή που λόγω lockdown χάνουν την περίοδο των εορτών και των χειμερινών εκπτώσεων.

«Εάν κάνετε ρεπορτάζ στην αγορά που κάνετε, θα διαπιστώσετε μία δύσκολη κατάσταση στην αγορά, αλλά πιστώνεται στην κυβέρνηση ότι κινήθηκε γρήγορα και στήριξε την πραγματική οικονομία», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Ένας από τους λόγους που καταβάλλουμε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για να εμποδίσουμε το δεύτερο κύμα κορονοϊού, δεν είναι μόνο για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, είναι για να δώσουμε στους ειδικούς τη δυνατότητα να μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε την οικονομική δραστηριότητα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Προφανώς με ενδιαφέρει να επανέλθουμε στο καθεστώς που ήμασταν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα για να μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει έστω και με το click away ή έστω τα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες να μπαίνουν στα καταστήματα με ραντεβού. Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει στην Επιτροπή τι θα αποφασίσει. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε. Θέλουμε, λοιπόν, να δώσουμε στους ειδικούς όλα τα εφόδια, ώστε να πάρουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία, αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Και πιστεύω ότι την Παρασκευή θα πάρουν τις αποφάσεις τους με βάση αυτά τα δεδομένα».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!