Ένα έργο υποδομής έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο Δήμο Ζίτσας. Πρόκειται για την κατασκευή του έργου «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Λιθίνου» προϋπολογισμού 342.741,94 ευρώ, για το οποίο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής με τον εκπρόσωπο ….
της αναδόχου εταιρείας.
Η υλοποίησή του θα εξασφαλίσει για τους κατοίκους άριστη ποιότητα νερού και επάρκεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς μέχρι σήμερα, η Τοπική Κοινότητα Λιθίνου υδρεύεται εδώ και δεκαετίες από υδρομάστευση Τοπικής Κοινότητας του γειτονικού Δήμου Πωγωνίου. Ταυτόχρονα από το συγκεκριμένο δίκτυο θα υδροδοτηθούν και κατοικίες σε συνοικισμό της Τ. Κ. Λιθίνου που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.
Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με παρεμβάσεις και έργα, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τα 4 εκατ. Ευρώ, να επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Το έργο «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Λιθίνου», περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα αγωγό μεταφοράς πόσιμου ύδατος από το δίκτυο του ΣΥΔΛΙ στη δεξαμενή Λιθίνου και ως προθεσμία εκτέλεσής του ορίζονται οι 300 μέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Η δρομολόγηση του εν λόγω έργου αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή που με συνεχείς παρεμβάσεις της στο Υπουργείο Εσωτερικών κατάφερε να εξασφαλίσει από τον πρώην Υπουργό Παν. Σκουρλέτη τη χρηματοδότησή του.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!