Την Πέμπτη 18/09/2023 έγινε η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσας.
Στην συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Πρέντζας.
Παρεμβάσεις έκαναν :
Ο Ντίνος Βασιλικώστας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
Ο Δώρης Δήμας υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Χρυσηίδα Γεωργίου.

 

Παρέμβαση ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΕΝΤΖΑ

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1044266077019886&id=100033680416951&sfnsn=mo

Παρέμβαση Γιώργου Πρέντζα για τα σκουπίδια

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=275259915447327&id=100033680416951&sfnsn=mo

 

Παρέμβαση Δώρη Δήμα στην συγκέντρωση
Οι εκλογές γίνονται σε μια εποχή που ο λαός της Θεσσαλίας δοκιμάζεται από τις πλημμύρες, στην Θράκη προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά. Και οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους ενάντια στο ν/σ που καταργεί ότι απέμεινε από το 8-ωρo εργασίας. Που δείχνουν ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος εχθρικό προς τον λαό.
Αυτή την περίοδο
Εκτός από τη Λ.Σ. άλλοι 3 συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο σας . Έχουν ήδη παρουσιάσει τα προγράμματα και τα ψηφοδέλτια τους.
Σας προκαλούμε να ψάξετε στα προγράμματα τους αν υπάρχει έστω και μια λέξη που να αφορά:
Τα υπέρογκα Δημοτικά τέλη, και τα τέλη ύδρευσης.
Την αντιλαϊκή Ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου
Τις Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου.
Την κατασκευή μονάδας LNG στο λιμάνι
Οικονομική ασφυξία των δήμων από το κεντρικό κράτος.
Την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα στον δήμο μας σαν αποτέλεσμα την αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου μας, που τους κάνουν την ζωή δύσκολη, όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση, χάλια και αδιάβατους δρόμους εκτός κέντρου και τουριστικού ενδιαφέροντος, επέκταση τραπεζοκαθισμάτων παντού και ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες, καθαριότητα στις γειτονιές και τα χωριά, με τους κάδους σκουπιδιών κλπ.,.
Την διεκδίκηση από το κράτος, για τις ευθύνες κυβερνήσεων και του συστήματος.
«Μούγκα» για όλα αυτά. Δεν φαίνεται ότι δεν τους απασχολούν τα ταπεινά. Αυτά που πραγματικά απασχολούν και βασανίζουν τον λαό του δήμου μας που πληρώνει ήδη κεντρικά βαρείς φόρους (95%), και δεν καταλαβαίνει γιατί.
Γιατί είναι αδύνατον να μη γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι στον δήμο μας χαρατσώνονται με υψηλά δημοτικά τέλη ότι πληρώνουν πανάκριβα για την ύδρευση. Επειδή ισχύει η αρχή της ανταποδοτικότητας. Και όμως δεν λένε κουβέντα.
Γιατί αυτοί που φιλοδοξούν να εκλεγούν στη θέση του Δημάρχου, ήταν και είναι μακριά απ’ τις αγωνίες και τους αγώνες του Ηγουμενιτσιώτικου λαού.
Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από όλους αυτούς. Εμείς δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων, που μας έχουν υποδείξει όλες οι κυβερνήσεις. Δηλαδή, δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων αποκλειστικά με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, για να πληρούμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Για αυτόν τον λόγο «μιλάνε για τις μεγάλες εποχές που θα έλθουν»
Για αυτό σερβίρουν το ΟΡΑΜΑ τους για την ανάπτυξη του τόπου.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ όμως για ποίον; Τα σχέδια του δήμου που όλοι τους συμφωνούν, αφορούν μόνο την τουριστική ανάπτυξη. Αυτά θέλουν ένα δήμο που θα είναι ελκυστικός για τουρίστες με υψηλό βαλάντιο .( ΒΛΕΠΕ εμπειρία από HARLEY.)
Εμείς θα επιμείνουμε, θα αγωνιζόμαστε και θα σχεδιάζουμε αυτόν τον δήμο για τους κατοίκους του και όχι για το τουριστικό κεφάλαιο
Είναι όμως αλήθεια ότι έχουν ΟΡΑΜΑ.
Το όραμα της Ε.Ε. κράτους και κυβέρνησης για τον τόπο μας για Ηγουμενίτσα διαμετακομιστικό κέντρο και τουρισμό
Επιχειρούν δε αυτό το όραμα των επιχειρηματικών ομίλων να το κάνουν και όραμα του λαού. Όπως λ.χ. για την κατασκευή μαρίνας στο κέντρο της πόλης που θα αποκόψει τον λαό από το παραλιακό μέτωπο, θα δημιουργήσει περιβαλλοντικά προβλήματα, θα έχει 6000 τ.μ. για εμπορική δραστηριότητα με ότι αυτό σημαίνει για τους αυτοαπασχολούμενους .
Για όλα τα άλλα…. προβλήματα τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» π.χ. αγροτικούς δρόμους, αντιπλημμυρικά, σχολεία, έργα ύδρευσης…… ΠΩΣ όμως θα τα κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους; Με ποια χρηματοδότηση;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Γιατί είναι γνωστό ότι σε όλους τους δήμους υπάρχει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και τα χίλια δυο εμπόδια για να γίνει ένα έργο που αφορά τις λαϊκές ανάγκες.
Οι κ. Λώλος και Νταής σαν Δ.Σ. γνωρίζουν πολύ καλά ότι έργα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικής , αντισεισμικής προστασίας θεωρούνται μη «επιλέξιμα» από την Ε.Ε., κράτος και κυβέρνηση. Είναι δυνατόν ο κ. Μπέζας αυτό να μην το γνωρίζει;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;
Η Λ.Σ. ζητά από τους κατοίκους να αγωνισθούμε για την υλοποίηση τέτοιων έργων. Να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από το κράτος που χρωστάει στους δήμους πάνω από 13 δισ.
Οι άλλοι τι προτείνουν;
Κάποιοι λένε όταν εκλεγούνε θα διεκδικήσουνε.
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι, που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή τα χαράτσια, σε κάθε πλευρά της ζωής στον δήμο να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος;
Στον πρότερο βίο τους δεν έχουν δώσει τέτοια δείγματα.
Εμείς λέμε. Χρήματα υπάρχουν. Αρκεί να φορολογηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που φοροαπαλλάσονται. (όπως ο GRIMALDI απαλλάσσεται στην ΟΛΗΓ Α.Ε. από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κλπ)
Ο άλλος τρόπος για να χρηματοδοτηθούν έργα είναι από το χαράτσωμα των κατοίκων, όπως λ.χ. έγινε με την χρηματοδότηση του νέου νεκροταφείου με την σύναψη δανείου από το παρακαταθηκών. (ψηφίσθηκε από τους άλλους στο Δ.Σ.…)
Με την ευκαιρία ας ανοίξει η κουβέντα για την «οικονομική αυτοτέλεια» των δήμων από το κράτος. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό εκτός από επιπλέον χαράτσωμα στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν το 95% των φόρων ετησίως;
Διαφημίζουν την ΕΜΠΕΙΡΊΑ, ΙΚΑΝΟΝΟΤΗΤΕΣ, τις διασυνδέσεις τους με κράτος:
Ο κ. Λώλος 17 (9 Ηγουεμενίτσα+8 Μαργαρίτι) χρόνια δήμαρχος έχει δώσει εξετάσεις στην εφαρμογή της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής
Ο κ. Μπέζας σε κυβερνητικές θέσεις και πρόεδρος ΕΤΑΔ επίσης.
Ο δε κ. Νταής καμαρώνει που υπηρέτησε στελεχικά από διάφορες θέσεις την κρατική μηχανή ( σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας)
Αυτά κανένας δεν μπορεί να τους τα αμφισβητήσει.
Αλλά ποιο είναι αυτό το κράτος που υπηρέτησαν, και έχουν τις προσβάσεις τους
Είναι ένα κράτος που καιγόμαστε το καλοκαίρι, πνιγόμαστε το φθινόπωρο και αποκλειόμαστε τον χειμώνα. Ένα κράτος όπου συμβαίνουν τα Τέμπη, που χάνονται οι Αντώνηδες στον καταπέλτη, που γίνεται ένα «εργατικό έγκλημα» κάθε 3 μέρες. Άρα ένα κράτος που είναι εχθρικό προς τον λαό και τα συμφέροντα του. Είναι όμως αυτό που Παραχωρεί το λιμάνι στον GRIMALDI, την ΜΕΑ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Την ΕΓΝΑΤΙΑ στον Περιστέρη , ακόμα και τον χώρο για να κτισθεί και λειτουργήσει το ΚΤΕΛ σε πολυσύχναστο χώρο στην Ηγουμενίτσα , δώρο στους μετόχους της ΚΤΕΛ Α.Ε. Άρα γενναιόδωρο στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αποστολή δε του δήμου είναι να εξειδικεύει και να υλοποιεί τις κατευθύνσεις Κυβέρνησης , κράτους , περιφέρειας και Ε.Ε.
Πως μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει με φιλολαϊκά κριτήρια όταν η αποστολή του είναι το ακριβώς αντίθετο;
Από αυτό το κράτος που δημιουργεί τα προβλήματα περιμένουμε τις λύσεις;
Εμείς λέμε .Για να προσφέρει έργο μια Δ.Α. πρέπει να σταθεί απέναντι στην κεντρική εξουσία, να αντιπολιτεύεται την κυβερνητική πολιτική, να διεκδικεί από το κεντρικό κράτος μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα του τόπου, όπως κάνει λ.χ. η Δ.Α. της Πάτρας με επικεφαλής τον Κ. Πελετίδη που αναγνωρίζεται από όλους σαν η πιο πετυχημένη.

Για να κρύψουν την ταύτιση τους στην αντιλαϊκή κατεύθυνση, στα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου και τα καθοριστικά που χειροτερεύουν τη ζωή λαού, οι άλλοι συνδυασμοί τονίζουν το “Αυτοδιοικητικό” των εκλογών και το “Ανεξάρτητο” των συνδυασμών τους από κόμματα (που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν ισχύει. Άλλωστε οι «μεταγραφές» στους συνδυασμούς αυτό αποδεικνύει ότι εκεί που πάνε οι «μετακινηθέντες» νοιώθουν πολιτικά σαν το σπίτι τους .)
Η Λ.Σ. δεν το κρύβει ότι είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Και στον δήμο και στην περιφέρεια και πανελλαδικά. Οι άλλοι γιατί επικαλούνται συνεχώς το “Αυτοδιοικητικό” των εκλογών;
Δεν γνωρίζουν ότι με απόφαση της ΝΔ επιστρατεύτηκε υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής εν ενεργεία υπουργός, ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων;
Τότε τo ”Ανεξάρτητοι από τα κόμματα” είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
(Πολύ περισσότερο όταν ακούγεται από στελέχη κομμάτων.)
Το τονίζουν όμως για να κρύψουν ότι όλοι τους είναι πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει σαν βάρος τις ανάγκες του λαού. ( Χώρια που τους επιτρέπει να «κάνουν παιχνίδι» με την ψήφο στην Περιφέρεια, δηλαδή να υποστηρίζουν άλλη παράταξη στον δήμο και άλλη στην Περιφέρεια, «πάντα Αυτοδιοικητικά» )
Εμείς το λέμε καθαρά ότι δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τα λαϊκά στρώματα. Το σύνθημα “Δουλειά για Όλους – Δουλειά με Δικαιώματα” είναι ο κυρίαρχος στόχο μας. Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι για μας “όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση”.
Γιατί δήμος δεν είναι τα “ντουβάρια”, δεν είναι οι “πράσινες” μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματίες. Δήμος για μας είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του.
Για αυτό και το σύνθημα μας είναι «Μαζί με τον λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων». Για αυτό δεν ζητάμε μόνο την ψήφο τους αλλά και την συμμετοχή τους στους αγώνες. Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.
Γιατί Υπάρχει ο άλλος δρόμος!
Αυτό αποδείχτηκε και αυτά τα 4 χρόνια…
Απέναντί στην αντιλαϊκή πολιτική στάθηκε μόνο η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανέδειξε τα αιτήματα, τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων, των συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, των εργατικών σωματείων, των φιλοζωικών οργανώσεων ,των κατοίκων του δήμου.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” μπήκε μπροστά για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Ήταν η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τη δημοτική αρχή Λώλου.
Έγινε φωνή κατοίκων του δήμου στο Δ.Σ. για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Ανέδειξε μια σειρά προβλήματα π.χ. αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, ιδιωτικοποίηση λιμανιού ,σχολικής στέγης, σκουπίδια , νερό, αδέσποτα, κατάληψη των παραλιών από εμπορική δραστηριότητα….. που οι άλλοι τα «κρύβανε κάτω από το χαλί». Αυτό ο λαός το γνωρίζει και κατανοεί την ανάγκη ενίσχυσής της. Το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι. Για αυτό οι άλλοι συνδυασμοί προβάλλουν σήμερα το ποιος έχει στο ψηφοδέλτιο, μεγαλύτερα σόγια. Τα προβλήματα όμως θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών, όπως και η πολιτική που τα γεννάει. Λύση σε αυτά δεν μπορεί να δώσει ο φίλος, ο συγγενής, ο κολλητός …. αλλά η μαζικοποίηση και ενίσχυση των αγώνων για την επίλυσή τους. Το παράδειγμα της επιτυχίας της μαζικής κινητοποίησης για ελεύθερη παραλία στην ΕΛΙΑ δείχνει τον δρόμο.

Για αυτο
Συνεχίζουμε μαχητικά! Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στην ενίσχυση της δύναμής του!
Δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή αντίσταση! Ανατρέπουμε τους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς. Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση”.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να κάνει την έκπληξη στον δήμο μας και σε όλη τη χώρα. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η μοναδική φωνή ουσιαστικής αντιπαράθεσης, είναι αυτοί που αποκαλύπτουν τις ευθύνες κυβερνήσεων, τοπικών και περιφερειακών αρχών, είναι αυτοί που διεκδικούν η χρηματοδότηση να πηγαίνει σε έργα υποδομής, σε έργα χρήσιμα, σε κοινωνικές υπηρεσίες και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε, μπορεί να δυναμώσει με την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις επικείμενες τοπικές εκλογές.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει.
Αυτό δεν γίνεται με το να αναλάβει άλλος χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

Μπορεί να αλλάξει μόνο αν το πάμε αλλιώς: με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” και δυνάμωμα των αγώνων. Τότε μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να θέτουμε όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο το κύριο πρόβλημα:
Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!

Και στον δήμο μας και Στην Περιφέρεια Ηπείρου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γεωργό Πρέντζα. Τον οποίο καλούμε στο βήμα.

 

Παρέμβαση ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΕΝΤΖΑ

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1044266077019886&id=100033680416951&sfnsn=mo

Παρέμβαση Γιώργου Πρέντζα για τα σκουπίδια

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=275259915447327&id=100033680416951&sfnsn=mo

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!