Χωρίς να δοθούν ιδιαίτερα σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις, η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη Λίμνη Παμβώτιδα κράτησε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας του σώματος.

Διάφορα ερωτήματα για το Μάτσικα, τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο, και την Κυρά Φροσύνη τέθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης “Όμορφη Πόλη” Παντελή Κολόκα, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικά νέο από τις απαντήσεις που ακούστηκαν από μέρους της δημοτικής αρχής.

Ο Θωμάς Μπέγκας, απαντώντας συνολικά στα ερωτήματα του κ. Κολόκα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις σημειακές παρεμβάσεις στα όρια της Λίμνης Παμβώτιδας και γενικά σε ευαίσθητα οικοσυστήματα όπως είπε, υποστηρίζοντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη. Τόνισε πως είναι αυτονόητος ο σεβασμός στη νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση των παλιών τίτλων ιδιοκτησίας γύρω από την Παμβώτιδα και σημείωσε πως οι δημόσιες εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον. Για τον ποδηλατοπεζόδρομο, επανέλαβε πως το έργο μελετήθηκε βάσει της υπάρχουσας τότε νομοθεσίας. Θέματα ιδιοκτησίας γύρω από τη Λίμνη παρουσίασε ο εκπρόσωπος των κατοίκων του Μάτσικα, Ευάγγελος Κουτσής.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Τενεχτσής, ο οποίος μισθώνει το ακίνητο της Κυρά Φροσύνης εδώ και τρεις δεκαετίες, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση, αναφερόμενος στο πρόσφατο ιστορικό του ακινήτου και στο ζήτημα της εισηγούμενης ανάκλησης της άδειας λειτουργίας λόγω αυθαίρετης κατάληψης παρόχθιας ζώνης και άλλων μικρότερων παραβάσεων. Είπε πως έχει καταβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε μισθώματα στο Δήμο όλα αυτά τα χρόνια που εκμισθώνει το ακίνητο, αλλά δεν γνωρίζει σήμερα πού θα συνεχίσει να επιχειρεί και με ποιο μίσθωμα.

Ο Θωμάς Μπέγκας δήλωσε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών επιθυμεί καλές σχέσεις με τους μισθωτές της δημοτικής περιουσίας, ιδιαίτερα με συνεπείς επιχειρηματίες όπως ο συγκεκριμένος. Το πρώτο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ακίνητο ωστόσο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η συνεχής διαμάχη μεταξύ Δήμου και Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ενώ το δεύτερο ζήτημα είναι η άδεια λειτουργίας της Κυρά Φροσύνης. Η δημοτική αρχή καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, αλλά οι διαδικασίες κατά του επιχειρηματία ξεκίνησαν από τις υπηρεσίες του Δήμου μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!