Ο μεγαλύτερος πολιτικός-πολιτιστικός θεσμός στη χώρα, το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή συμπληρώνει 49 χρόνια ζωής και κάνει στάση και φέτος στα Γιάννενα στις 15-16 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Σύνθημα του Φεστιβάλ «Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη», εμπνευσμένο από τους στίχους του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η ΚΝΕ δίνει και φέτος βήμα σε νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις σκηνές του Φεστιβάλ.
Οι Οργανώσεις Ιωαννίνων της ΚΝΕ βάζουν στόχο το Φεστιβάλ να αποτελέσει για ακόμα μια φορά σημείο αναφοράς για την πόλη, σημείο συνάντησης για χιλιάδες νέους και νέες με τους οποίους η δράση μας συναντήθηκε σε κάθε αγωνιστικό σταθμό την χρονιά που πέρασε, όπως οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική σε πρώτη δύναμη για 3η συνεχόμενη φορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με όσους ήμασταν πλάι πλάι σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αγώνα σε σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς που επιβεβαίωσε το σύνθημα του ΚΚΕ: «Μόνο ο λαός σώζει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής». Φέτος το Φεστιβάλ φιλοδοξούμε να αποτελέσει τόπο συνάντησης για τους νέους και τις νέες, συνολικά για τον Γιαννιώτικο λαό που δεν συμβιβάζεται με το απλά να επιβιώνει αλλά θέλει να ζήσει όπως η επιστήμη, η τεχνολογία και η οικονομία του σήμερα το επιτρέπει. Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αφορούν όλους αυτούς που έχουν απέναντι τους ένα επιλεκτικά ανίκανο κράτος που αφήνει απροστάτευτο το λαό και τη νεολαία απέναντι στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες όπως αυτές που βιώνουμε τώρα, αλλά είναι πολύ ικανό να προστατεύσει τα κέρδη των λίγων να χαρίσει τα σπίτια του λαού στα αρπακτικά των Funds.
Το πλούσιο πολιτιστικό και πολιτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί και φέτος μια «ανάσα» για κάθε νέο και νέα που βλέπει την πρόσβαση στον πολιτισμό να αποτελεί πανάκριβη πολυτέλεια αντί για καθολικό δικαίωμα και είναι ο πρώτος σταθμός για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας με πρώτη αυτή των δημοτικών εκλογών με στόχο την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και περιφέρειες.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη:
Φοιτητικό Στέκι:
20:00: Βιβλιοπαρουσίαση – Συζήτηση: «Αλήθειες και ψέματα για το αστικό κράτος» Ανίκανο και επικίνδυνο για τις λαϊκές ανάγκες Ικανό και αποτελεσματικό για τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Μαθητικό Στέκι:
19:00: Συναυλίες με τους Healusion
MOSSES REMAX
Κεντρική σκηνή
Άνοιγμα με συναυλία με τους “Yinname the Band”
Συναυλία Εισβολέας full band
Θα ακολουθήσουν Δρόμοι της Παράδοσης με κλαρίνο από τον Βασίλη Παπαγεωργίου και τραγούδι από τον Νίκο Δάσκαλο

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη:
Μαθητικό στέκι:
20:00 Θεατρική Παράσταση «Ο Κεραμυδοτρέχαλος» σε διασκευή Άλκης Ζέη, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα μαθητών της ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ
Κεντρική Σκηνή:
Αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο
Κεντρική Πολιτική Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Μεγάλη συναυλία με την Μελίνα Κανά Μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος

Η Κεντρική Έκθεση του Φεστιβάλ που επιμελείται η Ιδεολογική Επιτροπή του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ έχει τίτλο «1973-2023: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ‘’Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια’’- Γ. Ρίτσος»

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του:
Σημείο συνάντησης Πρωτοετών Φοιτητών
Γωνιά Νέων Γυναικών
Φωτογραφική Έκθεση «Η άλλη όψη του Ποδοσφαίρου»
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαρ και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Παράλληλα θα λειτουργεί παιδότοπος για τις μικρές ηλικίες.
Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν στις 18:30! Να είστε όλοι εκεί!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!