Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων ευχαριστεί όλη την ομάδα της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον διοικητή της κ. Θανάση Γκόλια που επισκέφθηκαν σε αυτήν την «ασυνήθιστη» για το σχολείο ημέρα και συμμετείχαν σε μια διαφορετική δράση για χάρη των παιδιών.

Την Τρίτη 21/5/2024 από κοινού με το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων την 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων έγινε υποδοχή για την προγραμματισμένη ημέρα ενημέρωσης των μαθητών/ τριών και των εκπαιδευτικών για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων (λ.χ. πυρκαγιών, σεισμών) με χρήση και μέσων προσομοίωσης.

Στο διάστημα των 2 και πλέον ωρών που διήρκησε η συγκεκριμένη δράση στους χώρους των δύο σχολικών μονάδων έγινε ενημέρωση και εκπαίδευση θεωρητικά και πρακτικά στην αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων και παράλληλα υπήρξε δυναμική αλληλεπίδραση επί του πρακτέου, όπου αρκετές φορές οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Σχολείου «απεγκλώβησαν ως διασώστες» τους «εγκλωβισμένους» διασώστες με τη βοήθεια των δύο εκπαιδευμένων σκύλων της 5ης Ε.Μ.Α.Κ.

“Η μεστή και πλήρως παιδαγωγική προσέγγισή τους και τα όμορφα σχόλια από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος, μας οδηγούν στον προγραμματισμό στο εγγύς μέλλον και άλλων τέτοιου τύπου «ημερών», για τη βέλτιστη εξοικείωση όλων μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που είναι πλέον μέρος της ζωής μας” αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!