Συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα

Στη ΝΔ δεν αντέχουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τελείωσε σε 6 μήνες και σήμερα κλείνει 3 χρόνια

Την άποψη πως, μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχει ανοίξει ένα «παράθυρο ευκαιρίας…
που ευνοεί την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» εξέφρασε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Realfm και τους Νίκος Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

 «Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής για μια τίμια και συνολική λύση, που στόχο έχει να επαναθεμελιώσει τη σχέση των δύο χωρών» τόνισε η Υπουργός διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ πρόσθεσε ότι «η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και της κεντρικής λεωφόρου των Σκοπίων είναι ένα βήμα καλής θέλησης από τον κ. Ζάεφ, που ανοίγει τη συζήτηση και φανερώνει την πρόθεση να μην υπάρξουν αλυτρωτισμοί στο συγκεκριμένο θέμα».

«Με ψυχραιμία και με σύνεση θα προχωρήσει σε βάθος η συζήτηση των δύο πλευρών, ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή που θα λύνει ζητήματα και του ελληνικού λαού και της γείτονος», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι μια στιγμή που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Ερωτηθείσα για τη στάση των ΑΝΕΛ, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε ότι «εγώ κρατάω τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη για τη διαπραγμάτευση στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών. Είναι λογικό να υπάρχουν ξεχωριστές απόψεις, αφού μιλάμε για δυο διαφορετικούς πολιτικούς φορείς, ωστόσο μέχρι σήμερα οι ΑΝΕΛ έχουν επιδείξει σοβαρότητα και η υπευθυνότητα και η συνεργασία ήταν αρμονική. Το ίδιο εκτιμώ ότι συμβαίνει και τώρα».

Αναφορικά με τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε ότι «η ΝΔ φανερώνει την αμηχανία της μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια θετική λύση».

«Στην ΝΔ δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν καλές ειδήσεις, δεν αντέχουν να βλέπουν ότι βγάζουμε την χώρα από την επιτροπεία με την κοινωνία όρθια, δεν αντέχουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τελείωσε σε 6 μήνες και σήμερα κλείνει 3 χρόνια», τόνισε η κ. Γεροβασίλη καταλήγοντας ότι «δεν καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει».

Σχετικά με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού σημείωσε ότι «βεβαίως και είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα το συλλαλητήριο», τόνισε ότι «η ΝΔ προσπάθησε να το μετατρέψει σε αντικυβερνητική διαδήλωση».

«Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν πολιτικές καριέρες μέσω του συλλαλητηρίου, εκτρέφοντας το αυγό του φιδιού», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!