Το νέο πολυνομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη βουλή, είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν απ’ όλες τις κυβερνήσεις και αποτελούν την αιτία για τα βάσανα που ζούμε, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καμιά εμπιστοσύνη στα λόγια της κυβέρνησης ότι τα δύσκολα πέρασαν, τέλος των μνημονίων, επιστροφή στην κανονικότητα….
Καμιά εμπιστοσύνη στην τοπική διοίκηση, στην ΕΣΕΕ που βλέπουν την ανάκαμψη να έρχεται. Στόχος όλων αυτών είναι η υποταγή σου, η συναίνεση στα νέα μέτρα.

Έρχεται νέα φοροληστεία στο εισόδημα μας, κατακρεούργηση των κονδυλίων για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες, ιδιωτικοποιήσεις, νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, χτύπημα όσων λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Όλα αυτά τη στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές, ζεστό χρήμα για επενδύσεις και καταργούνται όποια εμπόδια υπάρχουν στη δράση των μονοπωλίων, για περισσότερα κέρδη.

Το νομοσχέδιο διευρύνει τους πλειστηριασμούς και για χρέη στο δημόσιο και περιέχει διευκόλυνση με ηλεκτρονική διαδικασία. Γι’ αυτό το λόγο, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Λένε ψέματα για συμφωνίες με τις τράπεζες, θέλουν να σπείρουν εφησυχασμό, καλλιεργούν αυταπάτες. Συμφωνίες με τα θηρία δεν γίνονται, τους απασχολεί μόνο με ποιον τρόπο θα μας καταβροχθίσουν.

Συναδέλφισσες-φοι

Είναι κοροϊδία η νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Από τη νέα ρύθμιση, που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες με το αντίστοιχο αφήγημα περί “δίκαιης ανάπτυξης”, απορρίπτονται εξαρχής αυτοί που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Οι χιλιάδες, δηλαδή, συνάδελφοι που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και πνίγονται στα χρέη, χιλιάδες άλλοι που λόγω χρεών προς το ταμείο αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη.

Η “έξοδος” από την κρίση, η “δίκαιη ανάπτυξη”, είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων. Η “δίκαιη” ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει απαλλαγή από τα χρέη των χιλιάδων α/α, λιγότερες ώρες δουλειάς και αξιοπρεπή μεροκάματα, ανθρώπινες συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής. Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από τον μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες.

Το χτύπημα στην απεργία αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που σχεδιάζουν, ένταση της καταστολής. Μας αφορά όλους. Σήμερα κυβέρνηση – αντιπολίτευση με τη συμφωνία της ΕΕ και των μονοπωλίων χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, αύριο είναι η σειρά μας να χτυπήσουν κάθε δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας.
Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Συναδέλφισσα-ε

Χρειάζεται να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους που έχουμε κοινά προβλήματα και ίδιο αντίπαλο. Να καταδικάσουμε στην πράξη την πλειοψηφία της ΕΣΕΕ που, για μια φορά ακόμα, στηρίζει την κυβέρνηση.
Επιβεβαιώνεται καθημερινά η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συμμαχίας, η ανάγκη ισχυροποίησης του αντιμονοπωλιακού κινήματος, η μαζικοποίηση του σωματείου μας, η μαχητική λειτουργία του, η αλλαγή συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος. Για να δοθεί οργανωμένη συνέχεια στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η απόφασή μας είναι ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας να μας βρουν μπροστά τους σε κάθε Ειρηνοδικείο σε κάθε περίπτωση πλειστηριασμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

1. Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.

2. Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.λπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.

3. Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις – παροχές – επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

4. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!