Η αναβάθμιση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και η λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών εξαγγέλθηκε κατά την επίσκεψη του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου, και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, στο νοσοκομείο, συνοδεία μελών της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας και του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Ο γενικός γραμματέας, ο οποίος ξεναγήθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου -που λειτουργεί ως ΜΕΘ Covid για τη Θεσπρωτία- δεσμεύτηκε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της συνολικής δυναμικότητας της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας που ανέρχεται σε 7 κλίνες. Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ προανήγγειλε την ίδρυση και λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου λειτουργεί με δύο κλίνες (+1 εφεδρική) και ήδη νοσηλεύει ασθενείς Covid-19, έχοντας εξαντλήσει τη δυναμικότητά της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!