Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, επισημαίνοντας ότι, τρεις μήνες μετά τη συνάντηση της 27ης Οκτωβρίου 2025, δεν διαπιστώθηκε καμία εξέλιξη σε ζητήματα για τα οποία είχε δοθεί διαβεβαίωση από τη δημοτική αρχή.

Όπως υπενθυμίζει ο Σύλλογος, κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση ο Δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει ότι θα προχωρούσε στην πρόσληψη ναυαγοσώστη, ώστε το μάθημα κολύμβησης να πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Σχολεία κατά το Γ’ τρίμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς και ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα είχε πραγματοποιηθεί η μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο κτίριο του πρώην Παιδικού Σταθμού στο Πυροβολικό.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, τρεις μήνες μετά τη συνάντηση αυτή δεν υπήρξε καμία εξέλιξη σε κανένα από τα δύο ζητήματα.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος θέτει εκ νέου συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Πρέβεζας ως προς το αν προτίθεται ο Δήμος Πρέβεζαςνα προχωρήσει στην πρόσληψη ναυαγοσώστη, ώστε να πραγματοποιηθεί το μάθημα κολύμβησης για τους μαθητές  και για ποιον λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο κτίριο του πρώην Παιδικού Σταθμού στο Πυροβολικό και πότε προγραμματίζεται να γίνει.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας θέτει και επιπλέον ερώτημα, ζητώντας ενημέρωση για το αποθεματικό των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έγγραφο κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στα μέλη του Συλλόγου, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στον Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής.