Σε μια σημαντική συνεδρίαση όπου θα τεθούν δύο σημαντικά για την Ήπειρο ζητήματα προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ), η οποία θα διεξαχθεί ΔΙΑ-ΖΩΣΗΣ στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ν. Ζέρβα 2 – 4ος όροφος, Ιωάννινα) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση), την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 και ώρα 13:00.
Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με ενημέρωση για την απάντηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής σε προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔ – Συζήτηση και λήψη απόφασης για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών.
Το δεύτερα αφορά τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Εγνατίας Οδού, ενόσω εξελίσσονται τα έργα συντήρησης. Η ΠΕΔ θα προτείνει στην κυβέρνηση μέτρα για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και των επιπτώσεων που θα έχει το συγκεκριμένο ζήτημα στον τουρισμό προς τα παράλια της Ηπείρου κατά το καλοκαίρι.
Ανάμεσα στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και η εξέταση αιτήματος του Δήμου Ιωαννιτών για συζήτηση και λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με τα ανεπιτήρητα ιπποειδή.
