Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών η διαδικασία ελέγχου στα σχολικά και δημοτικά κτίρια που είχαν απομείνει, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν μετά την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων, από σήμερα Τετάρτη τα περισσότερα σχολεία και οι δημοτικές δομές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ορισμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές και σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Πρόκειται για τα εξής σχολεία:

  • Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων «Μαρούτσειο»

  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων «Παυλίδειος Σχολή» – ΖΕΠ

  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ιωαννίνων

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων «Βαλάνειος Σχολή»

  • Γυμνάσιο Πεδινής

Για τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ), μετά την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.