Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων ενόψει του εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων στην πόλη.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 24 Μαρτίου, οπότε θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο κατερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου Δωδώνης, από τους κεντρικούς σηματοδότες έως τη διασταύρωση με την οδό Μπιζανίου, από τις 18:00 έως το πέρας των εκδηλώσεων.

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου θα τεθούν σε ισχύ εκτεταμένες απαγορεύσεις στάθμευσης και κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η στάθμευση στη λεωφόρο Δωδώνης από το ύψος της Στρατολογίας (αριθμός 39) έως την κεντρική πλατεία, καθώς και στις οδούς Αβέρωφ και Μητροπόλεως, αλλά και στις πλατείες Πύρρου και Ανδρέα Παπανδρέου, από τις 07:30 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

Παράλληλα, από τις 09:00 και μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία των οχημάτων στους ίδιους δρόμους.

Η τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης θα γίνει από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να λάβει επιπλέον μέτρα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Από τις απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα των Αρχών, των επισήμων και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.