Την ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Στενών του Ορμούζ υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Hussein al-Sheikh.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη διεθνή ασφάλεια και την οικονομία.

Έμφαση στη σημασία των Στενών του Ορμούζ

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις σχετικά με τη διατήρηση των Στενών του Ορμούζ ανοικτών για τη ναυσιπλοΐα.

Όπως σημείωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να παραμείνουν χωρίς τέλη διέλευσης ή άλλα εμπόδια.

Θετικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και σε πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, όπως η 10ήμερη εκεχειρία στον Λίβανο και οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις εξελίξεις αυτές ως θετικές, επισημαίνοντας τη σημασία τους για τη σταθερότητα της περιοχής.

Εστίαση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της εφαρμογής της επόμενης φάσης του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα, ενώ εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη.

Παράλληλα, επανέλαβε τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλει όπου απαιτηθεί, με στόχο μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.

Μήνυμα στήριξης στους Παλαιστινίους

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας προς τον παλαιστινιακό λαό, αναφερόμενος και στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ραμάλα.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, μέσα από διάλογο και συνεργασία.

ΠΗΓΗ: CNN Greece