Αναστάτωση προκλήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το απόγευμα της Δευτέρας, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα, κινητοποιώντας άμεσα τις Αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη Λέσχη, με το όχημα να τυλίγεται στις φλόγες έπειτα από επίθεση με εύφλεκτο υγρό, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Όπως διαπιστώθηκε, το ΙΧ ανήκει στον καθηγητή του Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δημήτρης Καρώνης, ο οποίος έχει εμπλοκή στην έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ανάληψη ευθύνης μετά την επίθεση

Λίγο μετά το περιστατικό, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εφημερίδα Εφημερίδα των Συντακτών, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκεται ομάδα με την ονομασία «Κυριάκος Ξυμητήρης – Αλληλεγγύη στους Αμπελόκηπους».

Προηγούμενη επίθεση με παρόμοια χαρακτηριστικά

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2025 είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση σε βάρος του τότε αντιπροέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου.

Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει ομάδα με παρόμοια ονομασία, η οποία σε ανακοίνωσή της είχε εξαπολύσει αιχμές για το πόρισμα σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών.

Το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη

Το πόρισμα του Δημήτρης Καρώνης είχε ζητηθεί από τον αρμόδιο εφέτη ανακριτή, με στόχο να διερευνηθούν τα αίτια της πυρόσφαιρας μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Ωστόσο, η έκθεση καθυστέρησε σημαντικά και, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Επιπλέον, ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ δεν συμπεριέλαβε σχετικές αναφορές του καθηγητή στο τελικό πόρισμα για την τραγωδία, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση, εξετάζοντας τόσο τα στοιχεία της επίθεσης όσο και την αξιοπιστία της ανάληψης ευθύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα κίνητρα πίσω από το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: in.gr