Σε εκτενή και ιδιαίτερα αναλυτική τοποθέτηση προχώρησε ο Νίκος Σιόντης, απαντώντας στην ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα μέσω του ΠΣΑΠΠ, με την οποία περιέγραψαν τις δύσκολες συνθήκες της φετινής σεζόν και έκαναν λόγο για σημαντικές οικονομικές οφειλές.

Οι ποδοσφαιριστές είχαν επισημάνει ότι η τελευταία πληρωμή τους έγινε τον Δεκέμβριο και ότι στη διάρκεια περίπου δέκα μηνών πληρώθηκαν μόλις δύο ή τρεις φορές, ενώ αρκετοί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Έκπληξη και απογοήτευση» για τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης

Ο Νίκος Σιόντης δήλωσε ότι διάβασε με προσοχή την ανακοίνωση, εκφράζοντας έκπληξη, απογοήτευση και θλίψη, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για το χρονικό σημείο δημοσιοποίησής της, λίγες ώρες μετά από κοινή συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές και τον νομικό εκπρόσωπο του ΠΣΑΠΠ.

Όπως σημείωσε, η άμεση δημοσίευση δημιουργεί ερωτήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ανακοίνωση ίσως ήταν ήδη έτοιμη.

Αναφορά σε αγωνιστική εικόνα και εσωτερικό κλίμα

Στην τοποθέτησή του, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν μερίδιο ευθύνης για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, η οποία – όπως ανέφερε – επηρέασε συνολικά το διοικητικό και οικονομικό περιβάλλον, καθώς και την προοπτική προσέλκυσης επενδυτών και συνεργασιών.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ζητήματα στο εσωτερικό της ομάδας, σημειώνοντας ότι το κλίμα στα αποδυτήρια δεν ήταν πάντα το επιθυμητό και ότι οι αλλαγές στο ρόστερ και το τεχνικό επιτελείο έγιναν για λόγους αναγκαιότητας και βελτίωσης της κατάστασης.

Όπως τόνισε, οι ίδιες αλλαγές που αρχικά είχαν αναγνωριστεί ως θετικές από τους ποδοσφαιριστές, σήμερα παρουσιάζονται ως πρόβλημα.

Διαφορετική εικόνα για τις πληρωμές

Απαντώντας στο οικονομικό σκέλος, ο Νίκος Σιόντης υποστήριξε ότι η εικόνα που παρουσιάστηκε δεν είναι πλήρης, κάνοντας λόγο για διαφορετικές ημερομηνίες πληρωμών μεταξύ των παικτών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι:

  • 7 ποδοσφαιριστές έχουν πληρωθεί έως και τον Νοέμβριο
  • 4 ποδοσφαιριστές έως και τον Δεκέμβριο
  • Οι υπόλοιποι έχουν λάβει αποδοχές για μεταγενέστερους μήνες, με πληρωμές που φτάνουν έως και τον Απρίλιο

Ενημέρωση για τις δυσκολίες και δυνατότητα αποχώρησης

Ο ίδιος σημείωσε ότι πριν και κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου υπήρξε πλήρης ενημέρωση των ποδοσφαιριστών για τις οικονομικές δυσκολίες, ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να αποχωρήσουν, με δέσμευση εξόφλησης έως την ημερομηνία αποχώρησης.

Όπως υποστήριξε, η παραμονή τους στην ομάδα αποτέλεσε συνειδητή επιλογή, με γνώση των συνθηκών.

Η κρατική επιχορήγηση και οι οικονομικές πιέσεις

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρακράτηση σημαντικού μέρους της κρατικής επιχορήγησης από το στοίχημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα προβλεπόμενα ποσά παρακρατήθηκαν περίπου 150.000 ευρώ, με την ομάδα να λαμβάνει τελικά 70.000 ευρώ για τη λειτουργία της.

Εγγυητική επιστολή και επόμενα βήματα

Ο Νίκος Σιόντης τόνισε ότι υπάρχει εγγυητική επιστολή κατατεθειμένη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη διασφάλιση των απαιτήσεων των ποδοσφαιριστών, ενώ επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Όπως ανέφερε, η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών θα γίνει σταδιακά και με συγκεκριμένα βήματα.

Στήριξη στους ποδοσφαιριστές και προσωπική συνεισφορά

Στην ανακοίνωσή του, ο ίδιος υπογράμμισε ότι στάθηκε δίπλα στους ποδοσφαιριστές σε ζητήματα διαβίωσης, καλύπτοντας πλήρως τη σίτισή τους με δικές του δαπάνες, χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο και μετά η ομάδα στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε προσωπικούς του πόρους, χωρίς να έχει μετοχική σχέση με την ΠΑΕ.

Αναφορά στις ακαδημίες και το μέλλον της ομάδας

Ο Νίκος Σιόντης επεσήμανε ότι η συμμετοχή της ομάδας Κ17 στο πρωτάθλημα αποτελεί δική του πρωτοβουλία και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, ενώ η Κ19 ετοιμάζεται να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στον τελικό.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για το μέλλον του συλλόγου.

Κάλεσμα για έλεγχο και αποφυγή τοξικότητας

Κλείνοντας, ο ίδιος κάλεσε σε αποφυγή τοξικότητας και πρόωρων συμπερασμάτων, ζητώντας παράλληλα τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου, δηλώνοντας ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι καταγεγραμμένα και θα παρουσιαστούν με διαφάνεια.

Τόνισε ότι στόχος του παραμένει η διασφάλιση της επόμενης ημέρας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, υπογραμμίζοντας ότι, παρά τις δυσκολίες, η ομάδα συνεχίζει να υπάρχει.