Με αφορμή την κατάθεση σε διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου, με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών», η Ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 

«Η ελληνική Κυβέρνηση είναι συνεπής και τηρεί στο έπακρο τα όσα δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής PEGA, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.  Η Ελλάδα πλέον γίνεται η πρώτη χώρα, πανευρωπαϊκά, που απαγορεύει τη χρήση, εμπορία και κατοχή κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης στην επικράτειά της. 

Η χώρα μας συνεργάστηκε, από την πρώτη στιγμή, στενά με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, διευκολύνοντας το έργο τους, σε αντίθεση με άλλα κράτη-μέλη. 

Με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ενισχύεται το πλαίσιο άρσης του απορρήτου, για λόγους εθνικής ασφαλείας, με πλήρη θεσμικά εχέγγυα. Προμετωπίδα των προτεινόμενων παρεμβάσεων στη λειτουργία της ΕΥΠ και των λοιπών κρατικών υπηρεσιών αποτελεί η διαφάνεια και η λογοδοσία.  

Η Ελλάδα δεν έχει κάνει και δεν θα κάνει ποτέ εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στο Κράτος Δικαίου».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!