Συγχαρητήρια για την δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος που πραγματοποιήθηκε από ζώντα δότη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο στο Action24, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που έγραψαν ότι ο Γεωργιάδης κόβει τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς.

Ο ίδιος τόνισε: «θέλω να παρακαλέσω την κάθε εφημερίδα και συγκεκριμένα την Κόντρα, να μην παίζουν για αντιπολιτευτικούς λόγους με τον πόνο των ασθενών. Το δημοσίευμα αυτό είναι απαράδεκτο, είναι χυδαίο. Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο.

Το ότι η ένωση ογκολόγων έχει ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια και πριν δίνεται ένα φάρμακο για ελέγχεται από συναδέλφους γιατρούς αν καλώς γράφεται ή όχι σημαίνει ότι ο Υπουργός κόβει τα φάρμακα;

Η ένωση των ογκολογων επισήμως μας είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια γιατί θεωρούν ότι πολλά φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται.

Ότι πρέπει να γράφεται, θα γράφεται και ότι πρέπει να δίνεται, θα δίνεται. Σε όποιον ασθενή πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε. Η επιστημονική κοινότητα των γιατρών λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος έλεγχος στην συνταγογράφηση ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κατά τη γνώμη τους τα φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται αυτό δεν είναι του Υπουργού.

Υπάρχει ανοσοθεραπεια που κάνει 1 εκατομμύριο ευρώ».

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι όσο είναι υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο.

Για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ζητήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «Άμα δεν δω για ποιο λόγο κατηγορούν τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή εγώ τι να πω» και συμπλήρωσε ότι «ο Στέφανος Κασσελακης επιμένει να αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών […] Είναι διαγωνισμός μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ποιος θα επικρατήσει».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «ο Δήμος της Αθήνας για 5 χρόνια είναι παραδομένος στην άκρα Αριστερά».

Αναφορικά με το συνέδριο της ΝΔ σχολίασε πως «είναι ένα συνέδριο για να δώσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους στον Κυριακό Μητσοτάκη».

Ανακοίνωση της Εταιρείας Οικολόγων Παθολόγων Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Οικολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα ογκολογικά συμβούλια αποτελούν διεθνή και ελληνική πρακτική και αναγκαιότητα για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Πρέπει να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν οργανωτικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, να ενεργοποιηθούν, όπου δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί και να εφαρμόζονται για όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Η ΕΟΠΕ θεωρεί πως η χρήση των ογκολογικών φαρμάκων από τους παθολόγους ογκολόγους γίνεται με ορθολογικό τρόπο, για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών και σε εφαρμογή των διεθνών και ελληνικών κατευθυντήριων οδηγιών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, όπως έχουν δημοσιευθεί και επικυρωθεί από την Πολιτεία.

Ωστόσο, σημειώνει «αποτελεί πάγιο αίτημα της Εταιρείας μας η καθιέρωση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και η εφαρμογή τους και σε επίπεδο συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) και αποζημίωσης (ΕΟΠΥΥ), κατεύθυνση προς την οποία κινούμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς».

Καταλήγει ότι «η πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε όλες τις καθιερωμένες και καινοτόμες θεραπείες είναι αδιαπραγμάτευτη και η ΕΟΠΕ σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, όπως επανειλημμένα έχει διατυπωθεί, αποτελεί τον θεματοφύλακα της βέλτιστης ογκολογικής φροντίδας στη χώρα μας έχοντας ως βασικό στόχο το συνολικό κλινικό όφελος των ασθενών μας».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!