Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων (ΑΣΕ).

Αναλυτικά:

“Οι χθεσινές δηλώσεις του ανιστόρητου Υπουργού Παιδείας που επιχείρησε να ταυτίσει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών προς στον Παλαιστινιακό λαό με τον «αντισημιτισμό» πρέπει να καταδικαστούν από όλο το εκπαιδευτικό κίνημα.

Είναι προσβολή για καθέναν και καθεμία που δίνει καθημερινά μάχη μέσα στα σχολεία για να διαπαιδαγωγήσει τους μαθητές με τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, του αγώνα για ειρήνη και προκοπή απέναντι στην αδικία και την καταπίεση, ενάντια στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις κάθε φύσης. Ακριβώς για αυτό κανείς δεν μπορεί να κλείνει σήμερα τα μάτια στη σφαγή στη Γάζα και στην γενοκτονία ενός ολοκλήρου λαού από την πολιτική του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που στέφεται εναντίον και του δικού του λαού που πληρώνει και αυτός βαρύ τίμημα.

Ο εξαφανισμένος Υπουργός Παιδείας που αρνείται να δει τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, που δεν έχει πάρει θέση για τα τεράστια προβλήματα των σχολείων, που αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει στα τεράστια ερωτήματα για τα κενά στα σχολεία, για τα ταβάνια που πέφτουν, για τους όρους διαβίωσης των αναπληρωτών κ.α. έσπευσε να εμφανιστεί για να συκοφαντήσει τους εκπαιδευτικούς με μοναδικό στόχο να στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει πλάτη στο έγκλημα.

Μήπως αυτό εννοούν ως αξιολόγηση εκεί στο Υπουργείο; Να μας κάνουν άβουλους, πειθήνιους και υποτακτικούς που θα δεχόμαστε άνευ αντιρρήσεων ότι λέει ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και θα αυτολογοκρινόμαστε;

Δυστυχώς κ. Πιερρακάκη οι εκπαιδευτικοί έχουμε ένα ελάττωμα:
ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!