Ανακοίνωση – σχολιασμός της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΠΓΝΙ για την συνέντευξη τύπου του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΠΓΝΙ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ.

Αναλυτικά:
Συνέντευξη έδωσε την Τρίτη στο δελτίο ειδήσεων του βημα tv ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΠΓΝΙ, με θέμα την 1η συνάντηση της εκτελ. επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ με τον νέο υπουργό Υγείας στις 18-01. Μέχρι σήμερα ούτε επίσημο δελτίο τύπου για το περιεχόμενο της συνάντησης υπάρχει από τα συνεταιράκια ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, ούτε καμιά άλλη ενημέρωση των μελών του ΔΣ του συλλόγου ΠΓΝΙ. Το περιεχόμενο βέβαια έγινε γνωστό και υπήρξαν άμεσα και ανακοινώσεις σωματείων. Τα παπαγαλάκια όμως του υπουργείου στην ΠΟΕΔΗΝ σιώπησαν. Όχι όμως και ο πρόεδρος. Πήρε την ευθύνη να ενημερώσει υγειονομικούς και λαό!.
 
Ο πρόεδρος και επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνεργασία με τον νέο υπουργό για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας!!! . Ναι εμφανίστηκε ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, όταν οι πρώτες κιόλας δεσμεύσεις του νέου υπουργού αφορούν 1ον την ενεργοποίηση του νόμου για τα επί πληρωμή από ασθενείς απογευματινά χειρουργεία  2ον την ενεργοποίηση του νόμου Γκάγκα για έξοδο των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ με διατήρηση του ιδιωτικού τους έργου, υπουργικές δεσμεύσεις που μετατρέπουν το ΕΣΥ σε ένα super market αγοραπωλησιών, στα πρότυπα των συστημάτων Υγείας της ΕΕ.
 

Ανέφερε ότι ο ίδιος πρότεινε στον νέο υπουργό να αναλάβει το υπουργείο να κάνει οικονομοτεχνικές μελέτες για να αποδειχθεί ότι οι εργολάβοι είναι ακριβότεροι από τους συμβασιούχους!!!. Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι αυτό προέκυψε μετά τον επίμονο ισχυρισμό του υπουργού ότι σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν εργολάβους στην καθαριότητα διότι είναι φθηνότεροι!!!!. (σημ. στα λόμπι της ΕΕ έχουν περίοπτη θέση οι εργολάβοι)

Ο πρόεδρος δεν έδειξε ν΄ανησυχεί για την έλευση των εργολάβων όταν στο ΠΓΝΙ, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου υπουργού, υπηρεσιακά στελέχη του ΠΓΝΙ και μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού φίλα προσκείμενα στην ΝΔ και την επιλογή εργολάβου, δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στην τεχνική ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Δεν έδειξε στάλα ενοχή για  την υπογραφή του ΔΑΚΙτη συνδικαλιστή μέλους του ΔΣ του συλλόγου στα πρακτικά του διαγωνισμού, υπογραφή δηλ. στην απόλυση 150 συναδέλφων ΣΟΧ, ο οποίος οφείλει άμεσα να παραιτηθεί. Μάλιστα ο πρόεδρος με θράσος ανέφερε ότι ζήτησε από τον υπουργό την προκήρυξη νέων συμβάσεων ΣΟΧ με μοριοδότηση, θέση που έχουν καταδικάσει οι συμβασιούχοι διότι οδηγεί μέσω της συμμετοχής χιλιάδων υποψηφίων, σε απολύσεις του 40 έως 50% των ήδη εργαζόμενων, όπως το 2019. Πότε άλλαξε κ. πρόεδρε η θέση του συλλόγου για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου?

Ο πρόεδρος «ξέχασε»  να αναφέρει ότι ο νέος υπουργός δήλωσε στην συνάντηση ότι επίκειται κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Ψυχικής Υγείας μέσω της διοικητικής συνένωσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, με πέρασμα όλου του κόστους στα ασφαλιστικά ταμεία και απόσυρση του κράτους. Νομοσχέδιο που αφορά όλο το ΕΣΥ και κατεξοχήν την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΙ. Νομοσχέδιο που αρνείται εδώ και 2 μήνες  να φέρει προς συζήτηση στο ΔΣ του συλλόγου. Νομοσχέδιο που έχουν καταδικάσει 45 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα Γιάννενα, ανάμεσα τους η ΕΙΝΗ και ο σύλλογος εργαζομένων ΓΝ. Χ-Κώστα, πλην  του συλλόγου του ΠΓΝΙ με την ευθύνη της ΔΑΚΕ.  Άλλωστε ο πρόεδρος έχει «λερωμένη τη φωλιά του» καθώς με την ψήφο του στο ΔΣ του ΠΓΝΙ τον 9ο του 2022, εγκρίθηκε το «πέρασμα»  Μονάδας της Ψυχιατρικής Κλινικής στην ΜΚΟ ΕΠΡΟΨΥΗ, ως «συλλειτουργία» .  Επιλογή πρόπλασμα του σημερινού ν/σχεδίου..

Ο πρόεδρος ξέχασε ακόμη και τις πρόσφατες απαντήσεις  του  υπουργού, στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, ότι η Ήπειρος δεν έχει κενά προσωπικού στις παιδιατρικές δομές!!!, ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ΜΕΘ Παίδων και ότι για το νέο ΤΕΠ του ΠΓΝΙ «λεφτά δεν υπάρχουν».  Ο πρόεδρος δεν άκουσε τις δηλώσεις του  υπουργού στην συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ στις 16/01, όπου αντί για την ενίσχυση των νοσοκομείων της επαρχίας με προσωπικό και εξοπλισμό, παρουσίασε ως λύση το κλείσιμο τους (παλιά του τέχνη), ώστε δήθεν να μεταφερθεί η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, ως μέρος της εφαρμογής του νέου Χάρτη Υγείας που ετοιμάζει το υπουργείο.
  Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια, εξάσκηση, πείσμα και πειθαρχία για να «ξεχάσεις» τόσα πολλάΜε τόσο κόπο λοιπόν, άξιος «ο μισθός» του προέδρου, άξιοι και οι ΔΑΚιτες του ΠΓΝΙ που εκπροσωπεί.  Αποτελούνε έναν μηχανισμό διαρκούς συγκάλυψης των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης. Προσπαθούν με λύσσα να απονεκρώσουν τον μεγαλύτερο σύλλογο εργαζομένων στην Ήπειρο με 1700 μέλη, καθιστώντας τον ακίνδυνο για κάθε κυβέρνηση , υποχείριο κάθε διοίκησης. Χωρίς γενική συνέλευση από το 2020 πριν την πανδημία

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ !!!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!