Συνεχίζουμε! Έχουμε πείρα και παρακαταθήκη τους αγώνες μας!

Μετά τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που έδειξαν τον πραγματικό ένοχο των προβλημάτων επιβίωσης που είναι η ΚΑΠ της ΕΕ, η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχάνων και των μεγαλοεμπόρων δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αναπλήρωση του εισοδήματος, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, για εγγυημένη τιμή στα προϊόντα μας και όχι κάθε μήνα ειδικά στο γάλα να κατρακυλάει η τιμή προς τον πάτο. Παλεύουμε για την ενίσχυσή μας ώστε να μπούμε να καλλιεργήσουμε τα αμπέλια μας.

Αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία.

Δεν ανεχόμαστε να στενάζουμε εμείς στο χωράφι και στο μαντρί και ο λαός στο ράφι!

Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε στην Κυβέρνηση μαζί με τους εργαζόμενους ,τους αυτοαπασχολούμενους τα παιδιά μας στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Διεκδικούμε:
• Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
• Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
•  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
• Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
• Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
• Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική-αντιπυρική θωράκιση της χώρας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!