Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ , λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση Διοικητικού Συμβούλιου του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα,  την επιστολή του συναδέλφου Μπούκα Γιάννη και τα όσα αναλυτικά  εκθέτει σε αυτήν αποφάσισε να ζητήσει:                                                                                      1)Την ανάκληση της απόφασης με αριθμό Πρωτ. 325/10-1-2022  του  Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», με την οποία τοποθέτησε υπάλληλο ως προσωρινή  Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διοικητικής – Οικονομικής Διεύθυνσης .                                                                                               2) Την ανάκληση της απόφασης με την όποια τοποθέτησε αναπληρωτή προϊστάμενο στον Παθολογικό Τομέα.                                                                                                   Και οι δυο αποφάσεις παρακάμπτουν την ιεραρχία και παραβιάζουν ουσιαστικά και τυπικά τις σχετικές διατάξεις περί αναπλήρωσης.

Οι προκλητικές αυτές αποφάσεις είναι απόρροια της μη συγκρότησης, εδώ και χρόνια, από τις κυβερνήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων  για την κρίση και τις τοποθετήσεις  των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, με αποτέλεσμα να έχει γιγαντώσει  σε όλο Δημόσιο τον κομματισμό, την αναξιοκρατία και το βόλεμα των ημετέρων.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις αυτές στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ειδικά αυτήν την περίοδο που το σύνολο των εργαζομένων δίνει κάτω από αντίξοες συνθήκες την μάχη ενάντια στον Κορωνοϊό, καλεί τον Διοικητή να τις ανακαλέσει  και  να τοποθετήσει μέχρι την σύγκλιση των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων, τους συνάδελφους  που αποδεδειγμένα έχουν τις κατά το νόμο τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση που ο διοικητής επιμείνει στην απόφαση του, καλούμε την Διοίκηση της 6ηςΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας να μην επικυρώσουν τις αποφάσεις αυτές

Καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ να πάρουν  σχετικές αποφάσεις.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων και την θέσπιση ενός αξιοκρατικού πλαισίου επιλογής των στελεχών του δημοσίου.

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!